RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Poate electricitatea statică să declanșeze un incendiu?

Întrebarea la care încercăm să răspundem astăzi este: poate electricitatea statică să pornească un incendiu?

Poate electricitatea statică să pornească un incendiu? Răspunsul este: da, în anumite condiții.

Electricitatea statică rezultă din dezechilibrul dintre sarcinile electrice negative și pozitive dintr-un obiect. Aceste sarcini se pot acumula pe suprafața obiectului până găsesc o modalitate de a se descărca. Cauza cea mai comună a electricității statice este un fenomen cunoscut sub numele de triboelectricitate, care apare atunci când două materiale intră în contact repetat și apoi se separă.

De exemplu, frecarea șosetelor pe covor sau trecerea unui pieptăn de plastic prin păr pot construi o încărcătură electrică. În esență, electronii negativi părăsesc un obiect pentru un altul, iar atunci când atingeți ceva, cum ar fi pisica sau câinele, veți simți un șoc în momentul în care electronii suplimentari pleacă, scrie Live Science.

  

În ce condiții poate electricitatea statică să pornească un incendiu?

În comparație cu fulgerele, care reprezintă cea mai puternică manifestare a electricității statice pe Pământ, încărcarea statică care se poate acumula pe o persoană este de sute de miliarde de ori mai mică și ajunge la aproximativ 40 de milijouli de energie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bușoi, discuție cu premierul Coreei de Sud, pe tema colaborării României cu Seulul în mai multe domenii

Redacția

Francesco Camarda a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Italiei care a evoluat într-un meci din Serie A/ Puștiul de 15 ani joacă la AC Milan

Redacția

Indiferent de afacere, e jobul tău să îți faci angajații fericiți. Plătește cu BRD Visa Business și noi te ajutăm cu premii pentru ei (P)

Redacția
Încarcă...