RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aurescu, despre războiul din Ucraina: „Cea mai cruntă expresie a îngrijorărilor noastre”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat într-un interviu acordat Agerpres că România a pledat de-a lungul timpului pentru recunoașterea importanței strategice a regiunii Mării Negre pentru NATO, iar războiul dezlănțuit împotriva Ucrainei este cea mai cruntă expresie a îngrijorărilor noastre.

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

 Interviul vine în contextul viitoarei întruniri a liderilor diplomațiilor din țările membre NATO, care se va desfășura la București, conform Agerpres.

  

Ministrul român de Externe a subliniat, în interviu, că „reuniunea de la Bucureşti reprezintă o expresie a solidarităţii aliate cu statele Flancului Estic, precum şi a angajamentului NATO de a continua susţinerea pentru Ucraina şi de a sprijini celelalte state partenere din regiune, precum Republica Moldova şi Georgia“. 

Mai mult, Ministeriala de la Bucureşti va marca „prima dată când Republica Moldova este invitată la un astfel de format”. “Aceasta confirmă de fapt importanţa pe care aliaţii o acordă stabilităţii Republicii Moldova, în special în aceste momente dificile pentru Chişinău“, a precizat Bogdan Aurescu. 

Şeful diplomaţiei române a spus că “este în pregătire o Declaraţie comună a miniştrilor de Externe,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Press report: ​​Lista uriașă a privilegiilor unui magistrat. CEO Wizz Air: „Suntem pregătiți dacă Tarom se prăbușește”. Culmea majorării redevențelor. Țara ca o pradă: Prioritățile financiare ale Strukturii. Am pus boții să rezolve probleme la mate și română

Redacția

O simulare arată că toți japonezii vor avea același nume de familie până în 2531

Redacția

LIVE Ziua 434 de război. Alertă de raid aerian la Kiev / Atac cu drone asupra Kremlinului. Moscova acuză Ucraina că a încercat să îl asasineze pe Putin / Zelenski, vizită surpriză în Finlanda / Stare de asediu în Herson, timp de 3 zile / Un depozit de combustibil a luat foc în apropiere de Crimeea

Redacția
Încarcă...