RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Auchan experimentează sistemul de plată fără casier

Hipermarketurile din România fac un pas către Occident, dar îşi scrântesc piciorul. După ce au experimentat toate politicile de aşteptare posibile, acum vor să scurteze cozile de la casă cu sistemele de plată fără casier folosite peste tot în Vest – automatele unde clientul îşi scanează produsele, le plăteşte şi la revedere. Doar că la noi sistemele de plată fără casier… vor avea casier. Iar clienţii trebuie să treacă cu produsele prin mai multe locuri, să ia bonuri din A să le scaneze în B, de unde iau alt bon pe care îl scanează în C. Dacă pierd vreunul din ele devine şi mai amuzant.

  

 

Francezii de la Auchan aduc în România conceptul self-checkout. Plata fără casier este testată într-unul din hipermarketurile lor din Capitală însă sistemul nu funcţionează ca în Occident.

Dacă în supermarketurile din Marea Britanie, Italia sau Germania clienţii îşi scanează singuri produsele la un automat special, unde le şi plătesc, în România clienţii stau întâi la coadă la casă. Casierul le scanează produsele ca şi până acum doar că în loc să le accepte şi banii, le oferă clienţilor un bon pe care aceştia trebuie să îl achite la automat. Apoi automatul le oferă oamenilor un alt bon pe care trebuie să îl scaneze pentru a ieşi din zona unde sunt montate bornele de plată. Dacă unul dintre paşi nu merge comform planului, apar complicaţii. Clientul poate pierde unul dintre bonuri sau pot apărea probleme la scanare.

Potrivit Ziarului Financiar, în magazinul din zona Titan unde Auchan testează conceptul sunt folosite 13 automate de plată la care clienţii ajung după ce au trecut pe una din cele 8 case incluse în sistemul self-service. Self-service e de fapt doar plata cumpărăturilor, e singurul pas automatizat însă plimbarea produselor de la casă la automate şi scanarea tuturor bonurilor ar putea dura mai mult decât plata la casă. În străinătate, conceptul e folosit cu succes.

Fiindcă acolo oamenii îşi scanează singuri produsele, se creează un fel de bandă de mare viteză. Iar mulţumită ei, se scurtează şi cozile de la case. Englezii de la Sainsbury’s au fost primii din Europa care au instalat automatele în toate supermarketurile deţinute. Potrivit reprezentanţilor aproape jumatate dintre clienţi le folosesc, astfel că la case, cozile sunt reduse.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cauzele reale care au dus la izbucnirea celor două războaie mondiale. Ce a cauzat zeci milioane de vieţi irosite şi pagube de sute de miliarde de dolari

Redacția

Legea care ar urma sa interzice fumatul in spatii publice a trecut de Comisia de Sanatate. Votul deputatilor va fi decisiv

Redacția

BIROUL EXECUTORULUI JUDECATORESC CORBU VASILEPUBLICAȚIE DE VÂNZARE IMOBILIARĂ / ANUNȚURI

Redacția
Încarcă...