NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce ascund poftele alimentare și când este cazul să ne îngrijorăm?

Mirosul de cozonac sau vanilie, ciocolata sau pâinea caldă sunt irezistibile pentru mulţi dintre noi. Cel mai des suntem ademeniţi de dulciuri. Unii nu se pot abţine când văd murături sau alte alimente acre. Ce ascund poftele alimentare și când este cazul să ne îngrijorăm? Răspunde doctor Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală pentru digi24.ro.

  

 

„Toate poftele sunt un semnal de alarmă că organismul nostru are o lipsă de un mineral sau mai multe, ori anumite vitamine. Primul pas pe care ar trebui să-l facem este să efectuăm probe de laborator pentru a descoperi problema.

Pofta de dulce, una dintre cele mai frecvente, indică lipsa de crom. Pofta de dulce creşte pe măsură ce consumăm dulce. În această situaţie, nu trebuie să consumăm dulce, ci produse care vin cu un surplus de crom.

Pofta de sărat ascunde lipsa de alte minerale, în principal de sodiu, dar mai poate ascunde şi o dereglare la nivelul rinichiului.

Pofta de apă până la 2 – 3 litri nu este periculoasă, dar când se depăşeşte această cantitate ne gândim la persoanele care au sau pot dezvolta o hiperglicemie, respectiv diabet, sau probleme renale, dar şi probleme endocrine, hormonale.

Persoanele care poftesc la lichide în exces au pielea uscată, au probleme cu căderea părului şi, de obicei, nu se duc la medic să reclame faptul că vor consuma apă în exces, ci că le cade părul sau au pielea uscată. Şi astfel descoperă şi pofta de lichide.

Aceste dereglări pot fi pasagere, pot să apară doar în anumite momente din an. Trebuie să fim foarte atenţi şi la perioade, dacă suntem mai stresaţi. Când suntem stresaţi, consumăm mai mult dulce, pentru că are nevoie celula nervoasă.”

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}  

Advertisements

Related posts

Sute de bolnavi de scleroză multiplă nu mai primesc medicamente de trei luni

Redacția

”SEIFUL APOCALIPSEI”. Cum arată depozitul în care se află ascunsă rezerva mondială de seminţe a lumii (VIDEO)

Redacția

Ministrul Anca Dragu: Bugetul pe 2016 cuprinde MAJORAREA PENSIILOR cu 5%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site