RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Au fost stabiliți câștigătorii licitației pentru loturile de pășuni din suburbii. Licitația nu a fost făcută publică

Zilele trecute a avut loc la Primăria Pașcani licitația pentru loturile de pășuni ce aparțin municipalității. Astfel, deținătorii de bovine, ovine, căprine și cabaline au putut solicita pentru sezonul de pășunat terenuri din pășunile Municipiului Pașcani în limita a celor 307,65ha.

 

Solicitarea terenurilor pentru pășunat se efectuează de către crescătorii de animale din cadrul colectivității locale persoane fizice/juridice, pe baza de cerere însoțită de documente care să ateste că animalele deținute pentru care solicită pășune sunt înscrise în R.N.E și Registrul Agricol din cadrul Primăriei.  Pe baza acestor documente s-a făcut o selecție între cei care pot licita și cei care nu se încadrează.

  

La licitație au fost scoase 15 loturi de pășuni din Sodomeni, Boșteni, Fântânele, Gâștești și Blăgești.

Licitația a avut loc în două serii, prima pe data de 24 aprilie la care s-au depus 11 oferte, iar a doua pe data de 30 aprilie, unde s-au depus 3 oferte. De menționat faptul că data celor două licitații ori condițiile nu au fost publicate nicăieri, nici măcar pe site-ul Primăriei. Printre cei care și-au adjudecat suprafețe de pășune se numără două Asociații pentru Creșterea Animalelor din Boșteni și Gâștești, trei societăți comerciale din Pașcani, iar restul sunt persoane fizice din Boșteni, Gâștești, Sodomeni și Blăgești.

Menționăm că au mai rămas 3 parcele pe care nimeni nu le-a adjudecat. Conform lucrătorilor de la Compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei, este vorba despre parcele din Gâștești, Fântânele și Blăgești. Cea din Gâștești este amplasată într-o râpă și nimeni nu se ‘înghesuie”, la fel este și cea din Fântânele, o porțiune în spatele stadionului de rugby, cât cea din Blăgești, aceasta este dedicată crescătorilor de cai, însă nu s-au arătat interesați până în momentul de față.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primăria A.I. Cuza – contracte păguboase, impozite prost gestionate și facturi de miliarde în așteptare!

Marius Parteni

“Locomotivele și vagoanele sunt atât de vechi încât nu mai pot fi reparate sau modernizate”

Redacția

Raluca Turcan: Sunt persoane angajate la stat cu venituri de 50.000 de lei pe lună

Redacția
Încarcă...