RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Astăzi debutează Festivalul Cătălina. Iată programul manifestărilor!

Timp de mai multe zile, pe scena de la Complexul Palas vor evolua ansambluri folclorice din opt tari europene.

De astazi, 23 august, si pana sambata, 27 august, la Iasi are loc cea de a XXII-a editie a Festivalului International de Folclor pentru copii si tineret “Catalina”. Evenimentul este inclus in Calendarul National al Activitatilor Educative al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, organizat de Palatul Copiilor Iasi, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. În acest an, pe scena de la Complexul Palas vor evolua ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia si Republica Moldova.

Din România participa 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice nationale: Arges, Bihor, Botosani, Maramures, Neamt, Olt, Suceava, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Iasi. Una dintre sectiunile Festivalului reuneste mestesugari care provin din 20 de judete ale tarii si care vor expune produse ale artei traditionale si din industria casnica. 

  

Miercuri, 24 august, la ora 16:00, va avea loc Parada portului popular, pe traseul Primarie – Palatul Culturii – Parcul Palas, prilej pentru participanti de a prezenta iesenilor costumele regiunilor folclorice din care provin. Festivitatea de deschidere a manifestarilor începe la ora 17:00, în Parcul Palas, fiind urmata de prima zi de concurs. Joi, 25 august, în cursul diminetii, delegatiile ansamblurilor vor avea o întâlnire cu oficialitatile locale din partea Primariei Iasi, Consiliului Judetean Iasi si din partea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi. De la ora 16:00, pe scena amenajata în parcul Palas, se deruleaza a doua zi de concurs. Vineri, 26 august, de la ora 17:00, are loc Festivitatea de premiere, urmata de un spectacol de gala si de un spectacolIn memoriam Catalin Pop, profesor in cadrul Palatului Copiilor, care a decedat in accidentul din iunie, de la Brasov. 

“În palmaresul cultural-educational al Iasului, Festivalul International de Folclor pentru copiii si tineret Catalina reprezinta un simbol al traditiei si al artei populare, pe care Palatul Copiilor din Iasi îl ofera ca ofranda numeroaselor generatii carora le-a sadit în suflete dragostea pentru cultura si valori”, a spus prof. Alla Apopei, inspector pentru activitati extrascolare în cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Sursa www.bzi.ro

Related posts

Cine era Tinca Vartic, femeia cu care Ion Creangă și-a împărțit viața după ce soţia l-a părăsit pentru un călugăr

Redacția

Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor: Le datorăm nu doar recunoștință și respect, ci și continuitatea noastră pe drumul euro-atlantic

Redacția

Ziua Poliției Române, sărbătorită în avans la Pașcani (Foto)

Iulia Huțanu
Încarcă...