RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Astăzi a avut loc simularea la limba română pentru elevii din clasele terminale

Zi încărcată pentru elevii claselor a VIII – a și cei de a XII-a. În cursul zilei de astăzi, începând cu ora 11.00, au avut loc simulările la limba și literatura română pentru elevii claselor terminale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), pe întreg județul Iași au participat 8 061 elevi de clasa a VIII-a din 190 de unități de învățământ, în timp ce alți 6 171 elevi din 62 de școli, au susținut simularea examenului de bacalaureat. Subiectele au fost unice pe județ, fiind elaborate de către un grup de lucru coordonat de către inspectorii de specialitate. Pentru ambele examene, s-au respectat modelul postat de către M.E.C.T.S., programa pentru examenul de Evaluare națională și de bacalaureat, precum și materia studiată până în acest moment al anului școlar. De altfel, accentul s-a pus pe cerințe vizând pe de o parte genul liric (la clasa a VIII-a), pe de altă parte modernismul interbelic (pentru clasa a XII-a).

„Printre aspectele organizatorice menționăm faptul că evaluarea se va realiza de către doi profesori din școală, iar școlile din mediul rural cu un singur profesor la disciplină vor solicita școlilor vecine un al doilea profesor evaluator, conform precizărilor din metodologiile de organizare și desfășurare a celor două examene naționale. Notele obținute de elevi la simulare vor fi aduse la cunoștința părinților, iar rezultatele și rezolvarea subiectelor vor fi analizate obligatoriu la clasă. Precizăm că organizarea acestei simulări este o primă etapă în concordanță cu strategia Inspectoratului Școlar Județean Iași privind ameliorarea rezultatelor la examenele naționale în anul școlar 2012 – 2013 al examenul de bacalaureat național și evaluarea națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a, constituind o prioritate a demersului nostru, întrucât va permite adaptarea traseelor didactice la nevoile elevilor, prin realizarea unui program de activități remediale sau de pregătire eficientă a elevilor, la nivel ridicat, de performanță, la disciplinele la care se susțin probe în cadrul examenelor naționale”, consideră inspectorul școlar general, prof.dr. Camelia Gavrilă.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Se cauta profesori de sah

Redacția

Zeci de copii şi părinţi au fost prezenți la festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Clubul Copiilor Pașcani

Teona Gherasim

Ministerul Educaţiei verifică doctoratele lui Ponta, Oprea şi Tobă

Redacția
Încarcă...