NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

ASIRYS vă invită la Miclăuşeni pentru o “Călătorie la 1900”

Castelul de la Miclăuşeni a găzduit conferinţa finală a proiectului Erasmus Plus “Grow Your NGO”, implementat de Asociaţia ASIRYS. Cei 35 de lideri de tineret s-au declarat fascinaţi de locul ales pentru această activitate, ce a sumarizat lecţiile învăţate pe parcursul proiectului şi planurile de viitor în sectorul ONG, ale participanţilor.

 

Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) a dezvoltat un parteneriat pe termen lung cu reprezentanţii Castelului de la Miclăuşeni, astfel că voluntarii asociaţiei se implică constant în evenimentele propuse de castel. De exemplu, la finalul acestei săptămâni, 20 de voluntari vor ajuta la organizarea evenimentului aflat la a III-a ediţie: “Călătorie la 1900”.

  

Cuconițe și domni galanți, îmbrăcați la patru ace după moda vremii, atmosfera specifică începutului de secol XX, mâncăruri gustoase gătite cu dichis de către bucătari destoinici, care s-au lăsat ademeniți de mirosul bucatelor de odinioară, precum și multe alte surprize menite să încânte sufletul, îi așteaptă pe vizitatori dincolo de porțile Castelului de la Miclăuşeni.

Sâmbătă şi duminică, 3-4 septembrie, în intervalul 11:00 – 18:00, pentru o sumă modică de 10 lei, ce va fi folosită pentru restaurarea castelului, oricine poate experimenta anii 1900, numită şi “belle époque”, fiind perioada de glorie a Castelului de la Miclăuşeni. De asemenea, vizitatorii vor putea participa la ateliere de creaţie, de improvizaţie teatrală, de vals şi bune-maniere, face-painting, tir cu arcul, vor putea închiria costume, vor putea degusta specialităţi culinare ale vremii ori participa la un dineu oferit de Cotnari. Mai multe detalii despre activităţile de la Castelul Miclăuşeni se găsesc pe pagina de facebook a castelului.

Sursa: ASIRYS

 

 

Advertisements

Related posts

Patru ani de la înființarea Ansamblului ”Rapsozii Siretului” sărbătoriți prin muzică și dans

Oana Cordoneanu

Tradiţii şi obiceiuri în Joia Mare sau Joia Neagră. Semnificația celor 12 Denii

Redacția

Sâmbătă, pelerinaj de Florii în centrul Pașcaniului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site