RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte. Care este noul tarif de referinţă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat azi noile tarife de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) calculate de firma de consul­tanţă EY.

 

  

Noile tarife sunt în medie cu 4% mai mari pen­tru clienţii persoane fizice decât tarifele actuale, în timp ce pentru companii tariful mediu a scăzut cu 5%. Prima medie pentru personae fizice este la 790 de lei pe an, în timp ce pentru companii se situează la 1.660 lei.

Persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 572 lei şi 2.476, preţul variind în funcţie de vârsta clientului şi capacitatea cilindrică a autoturismului.

De exemplu, pentru un şofer cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani care deţine un autoturism cu capacitatea cilindrică cuprinsă între 1.201 şi 1.400 centimetri cubi tariful de referinţă pentru poliţa RCA va fi de 601 lei, cu 6% mai mult decât tariful de referinţă actual.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Interdentis a câștigat procesul cu Primăria

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani se pregătește să caseze corpuri de iluminat, mașini, utilaje, calculatoare și licențe pentru softuri! Valoarea totală este de 184.363 de lei! (DOC)

Răzvan Grecu

PNL retrage proiectul de lege care restricționează dreptul de a înființa asociații și inhibă acțiunea societății civile / ONG-urile au protestat față de inițiativa senatorului liberal Daniel Fenechiu

Redacția
Încarcă...