RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Arhiepiscopul Tomisului critică în termeni duri o familie de ortodocşi care a botezat la catolici

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o familie de ortodocşi a făcut un lucru greşit prin faptul că a botezat copilul unei familii de catolici şi că trebuie să se spovedească şi să se căiască pentru acest păcat.

Arhipiepiscopul Tomisului a fost întrebat joi după amiază, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, ce este de făcut în cazul unor ortodocşi care au botezat într-o familie de catolici. 

“Au făcut un lucru rău, greşit, mă mir că i-au acceptat catolicii. De aceea, să se spovedească şi să se caiască pentru acest păcat, să-şi primească un canon”, a precizat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

În octombrie 2020, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică şi că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

  

”Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulţi ani. E păcat?”, a spus bărbatul într-o intervenţie telefonică la emisiunea la care participa Arhiepiscopul Tomisului.

”Mare păcat”, a răspuns Teodosie. ”Duceţi-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti…sîrbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh. Două luni mai târziu, el a lansat un nou atac la adresa catolicilor, criticând modul în care aceştia se împărtăşesc.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Casă cuprinsă de flăcări, pe strada Crinilor (Foto)

Marius Parteni

Sărăcia i-a adus dosar penal: Un om al străzii a mințit că vine din Anglia ca să fie trimis în carantină instituționalizată

Redacția

Pensii de mizerie pentru veteranii de război, pensii de nababi pentru tinerii rezervişti

Redacția
Încarcă...