RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Arhiepiscopia Tomisului afirmă că ÎPS Teodosie nu este antivaccinist, dar este împotriva obligativităţii vaccinării

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie nu este antivaccinist, dar că este împotriva vaccinării sau constrângerii oamenilor spre vaccinare prin diverse măsuri restrictive, potrivit News.

Arhiepiscopia Tomisului precizează, într-un comunicat de presă transmis vineri seară, că răspunsul dat de IPS Teodosie la anumite întrebări adresate de credincioşi în cadrul unei emisiuni realizate la Radio Dobrogea a lăsat impresia că Arhiepiscopul Tomisului s-ar opune vaccinării.

“Răspunsul ÎPS Teodosie se referea la presupusele restricţii pe care autorităţile le-au anunţat, fie în România, fie în alte state, şi care au îngrijorat pe unii ascultători. Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului nu trebuie scoase din context, ci înţelese în sensul în care ierarhul s-a pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării sau constrângerii spre vaccinare a cetăţenilor, prin diverse măsuri restrictive. Este un subiect care frământă societatea la nivel global, inclusiv pe credincioşii noştri, iar noi nu putem să ignorăm această dezbatere democratică şi firească, despre drepturi şi libertăţi, în condiţiile în care chiar autorităţile au o poziţie oscilantă şi contradictorie (odată spun că nu va fi obligatoriu, apoi spun că devine pe alocuri obligatoriu, sau că nevaccinaţii au drepturi restricţionate)”, se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Tomisului menţionează că ÎPS Teodosie nu este împotriva vaccinări,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sezoane din „La casa de papel”, „Sex Education” şi thrillerul „The Chestnut Man”, între noutăţile lunii septembrie pe Netflix – VIDEO

Redacția

Înot: Un fost campion al lumii se va dopa pentru a bate recordul mondial: „Banii joacă un rol important”

Redacția

VIDEO Visul unui cofetar: Cezar, absolventul de Turism care a învăţat din pasiune să facă torturi cu sprijinul prietenilor care îi plăteau ingredientele, a ajuns să aibă propriul laborator

Redacția
Încarcă...