RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Aproape sigur” că varianta Omicron nu este mai gravă decât Delta – Fauci

Este „aproape sigur” că varianta Omicron NU provoacă cazuri mai grave de Covid-19 decât Delta, a declarat marți epidemiologul american Anthony Fauci pentru AFP, adăugând că ar fi necesar să mai așteptăm „cel puțin două săptămâni” pentru a ști dacă se dovedește și mai puțin periculos.

„Este aproape sigur că nu este mai grav decât Delta”, a spus consilierul Casei Albe. „Există unele semne că poate fi chiar și mai puțin grav”, a adăugat el într-un interviu telefonic.

„Trebuie să spunem asta cu multă precauție dar dacă ne uităm la informațiile disponibile, există motive să credem că varianta se răspândește repede dar poate că nu este la fel de periculoasă”, afirmă prof. Dror Mevorach, doctor la Centrul Medical al Universității Ebraice Hadssah din Israel.

Potrivit datelor publicate de oficialii din districtul Tshwane, focarul variantei Omicron din această țară, 80% din spitalizările din anterioarele două săptămâni au fost ale unor persoane cu vârsta de sub 50 de ani, vasta majoritate a acestora neavând nevoie de oxigen medical.

  

Acest lucru poate fi explicat în mai multe feluri, un factor putând fi vârsta mai scăzută a pacienților sau faptul că varianta Omicron a coronavirusului este mai ușoară,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Camera Deputaţilor vrea să reamenajeze curtea interioară din zona Izvor / Care este costul lucrărilor

Redacția

”Eu cred” / O campanie publicitară misterioasă îi intrigă pe italieni / Religie, partid sau Ucraina sunt principalele ipoteze

Redacția

Motivul pentru care Bayern Munchen nu are în plan să-l transfere pe Erling Haaland

Redacția
Încarcă...