RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Compania chineză Sinovac mizează ca în trei luni să aibă finalizată o adaptare a vaccinului său anti-covid, pentru combatarea Omicron

Compania farmaceutică chineză Sinovac prevede să aibă „finalizată în trei luni” o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 (Coronavac), adaptată pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus, care a plasat în alertă lumea întreagă din cauza numărului său mare de mutaţii, relatează EFE.

Yaling Hu, vicepreşedinte al companiei Sinovac, a făcut acest anunţ marţi cu ocazia participării sale la un simpozion organizat de Institutul Butantan din Sao Paulo, cu care compania chineză s-a aliat pentru a produce vaccinul Coronavac pe teritoriul brazilian.

„Dezvoltarea vaccinului împotriva tulpinii Omicron va fi finalizată peste trei luni”, cu o capacitate de producţie cuprinsă între „1 miliard şi 1,5 miliarde de doze pe an”, a declarat Yaling Hu, care face parte şi din grupul de experţi ai Organizaţiei Mondiale de Sănătate (OMS).

Acest proces ce prevede adaptarea vaccinului la noua variantă Omicron, detectată iniţial în Africa de Sud în noiembrie şi despre care se cunosc destul de puţine lucruri, a început deja şi include un plan de evaluare a eficacităţii sale prin teste de laborator, iar apoi şi teste pe subiecţi umani de diferite vârste.

  

Potrivit datelor Institutului Butantan, unul din centrele de cercetare cele mai prestigioase din Brazilia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia rămâne fără combustibil și nu va câștiga războiul din Ucraina – șeful MI6

Redacția

Ieșire nervoasă a lui Vîlceanu la Digi24: Sunt siderat că sunt într-o emisiune și văd fake news în direct

Redacția

Operațiune nocturnă în Crimeea: Ucraina susține că a scufundat o navă de război a flotei ruse din Marea Neagră / Nava costă între 60 și 70 de milioane de dolari

Redacția
Încarcă...