RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dovada că primarul a hotărât de unul singur delegarea serviciilor de apă: un reprezentant al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor îl amenință că va plăti dacă Pașcaniul nu continuă în ARSACIS! (DOC)

Un document emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor demonstrează negru pe alb că primarul Dumitru Pantazi a hotărât de capul lui delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital încă din anul 2013.

 

Într-o adresă transmisă către Primăria municipiului Pașcani, la solicitarea ApaVital, Ciprian Ghioc, directorul Agenției de Mediu, din cadrul ministerului amintit, arată că retragerea Pașcaniului din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital poate crea prejudicii asociației și operatorului regional, care vor trebui să fie suportate de responsabili.

Ghioc atrage atenția că „ApaVital a obținut finanțare pentru pregătirea viitorului proiect de investiții aferent perioadei 2014-2020, proiect care cuprinde și investiții pentru municipiul Pașcani, care au fost asumate de către autorități prin semnarea Listei de Investiții Prioritate. Astfel ca urmare a retragerii municipiului Pașcani (n.r. din ARSACIS) se impune modificarea Listei Investițiilor Prioritate, eventualele prejudicii urmând a fi suportate de autoritățile locale responsabile, care vor fi direct răspunzătoare de situația creată”.

  

Adresa a fost transmisă în contextul în care Pașcaniul hotărâse ieșirea din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare a serviciului de apă-canal către ApaVital în 28 noiembrie 2014. Lista de Investiții Prioritare la care face referire reprezentantul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a fost prezentată de NewsPascani.com aici (http://newspascani.com/index.php/local/stiri-locale/administratie/18446-delegarea-serviciului-de-apa-canal-a-fost-decisa-in-culise-de-catre-primarul-dumitru-pantazi-cu-6-luni-inainte-de-aprobarea-in-consiliul-local-doc) și a fost semnată de primarul Dumitru Pantazi, în decembrie 2013, fără a avea împuternicirea Consiliului Local.

În mod ciudat, oficialul guvernamental își încheie adresa cu o altă amenințare prin care atrage atenția că ieșirea Pașcaniului din ARSACIS pune în pericol accesarea de fonduri europene a autorităților locale din județul Iași pentru lucrări de infrastructură în domeniul apei în perioada 2014-2020.

Menționăm că, primarul Dumitru Pantazi a susținut prin intermediul unui comunicat de presă că semnătura sa pe Lista de Investiții Prioritare din cadrul proiectului depus de ApaVItal nu a avut nicio valoare juridică și că aderarea la ARSACIS și delegarea serviciului de apă-canal s-a făcut doar în baza votului acordat în Consiliul Local.

Vezi doc:

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Ion Creangă din Târgu Frumos

Redacția

Așa se ”repară” o conductă în România: găuri astupate cu țepușe de lemn

Redacția

22 de proiecte pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Pașcani, de luni 31 octombrie

Răzvan Grecu
Încarcă...