NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

ApaVital sau alegeri anticipate?!

Am fost ieri prezent la comisia de analiză a efectelor produse de delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital și am plecat de acolo cu un gust amar.

M-am convins de ceea ce am intuit de la anunțul acestei inițiative: comisia are un singur scop, și anume acela de a mai tergiversa acest conflict deschis dintre societatea civilă și ApaVital. Doar, doar pășcănenii se vor mai calma și vor semna cu operatorul ieșean, ca să fie și șefii de la Iași mulțumiți.

Cei 7 consilieri locali prezenți în prima ședință de „organizare” a următoarelor 4 sau câte vor mai fi, mi s-au părut mai interesați de rezolvarea problemei apei meteorice la agenții economici, decât rezolvarea celor pe care îi privesc pe cetățeni. Semn clar că atunci când i-a atins și pe ei la pungă, problema a devenit demnă de a fi luată în seamă, discuție.

  

Din dialogurile lor am înțeles că după 5 luni de zile aceștia nu au habar câți bani ar trebui să încaseze municipalitatea de la ApaVital, anual, pentru că le-a dat o afacere la cheie, proaspăt modernizată. Știau doar o formulă, un coeficent și cam atât. Nimic despre sume și dacă ele acoperă rata la împrumutul făcut pentru reabilitarea aducțiunii de apă și a stației de epurare.

Aceiași aleși locali ce au votat în corul în care doar Danu a falsat, s-au trezit abia acum să se întrebe cum e calculat prețul pentru furnizarea apei și a serviciilor de canalizare la Pașcani. Un astfel de lucru trebuia făcut, în mod normal, înainte de delegarea acestui serviciu.

Sincer o asemenea bătaie de joc nu cred că s-a mai întâlnit vreo dată într-o administrație publică: să cesionezi ceva și să nu ai habar cât vei încasa. Sigur, unii dintre ei au spus că au greșit, însă asta nu schimbă cu nimic situația, mai ales când se vede cu ochiul liber că de fapt nu-ți dorești să rezolvi această situație, în care pășcănenii se află din cauza erorii tale.

Din punctul meu de vedere actualul legislativ și executiv local se califică cu brio pentru o remaniere de urgență. Iar acest lucru îl va face poporul, dacă vineri aleșii locali vor persista în eroarea lor.

P.S. Am văzut miliardele de euro din strategia de dezvoltare a municipiului. Păi măi fraților dacă vom avea atâtea resurse, nu găsim noi 13 amărâte de milioane să nu mai stăm la pomana celor de la ApaVital?

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Mai există libertatea presei în Pașcani?

Răzvan Grecu

Mizele politice ale alegerilor locale

Răzvan Grecu

În situații extreme se aplică măsuri extreme

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site