NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ApaVital a intrat în silenzio stampa față de Actualitatea TV. Dezinteres la problemele consumatorilor

Pășcănenii continuă să reclame abuzurile societății ApaVital. O altă persoană care și-a asumat contractul cu operatorul s-a trezit cu factură pentru cantitatea de apă consumată de toți membrii condominiului în care trăiește.

Este vorba despre o femeie care locuiește pe strada Ceferiștilor, la blocul B29 și reclamă anumite neconformități la contractul semnat cu ApaVital. În calitate de reprezentant de scară, aceasta a cerut ca facturarea să se facă în regim de convenție individuală cu fiecare locatar, întrucât oamenii și-au scos apometrele pe casa scării și sunt în legalitate. Femeia spune că cererea i-a fost aprobată și deci, contractul încheiat stipula aceste prevederi.

  

Problema a intervenit în momentul în care a primit factură pentru întreaga cantitate de apă consumată în condominiu și nu individual, cum fusese înțelegerea.

“Condiția în care am fost să închei contract cu ei a fost să nu am spații comerciale și să existe convenție individuală pe fiecare apartament deoarece noi avem apometre pe casa scării și sunt îndeplinite condițiile legii pentru convenții individuale.  Domnii de acolo mi-au spus că se poate, iar mai apoi am primit factura integrală, pe numele meu, inclusiv cu spațiile comerciale. Am sunat și la Pașcani și la Iași și mi-au spus să aștept”, a declarat pășcăneanca.

Nemulțumită, pășcăneanca a cerut din nou contractul, pentru a-l studia, ocazie cu care a văzut că acesta este retroactiv din 2014. A  cerut lămuriri și a vrut să lase scris o sesizare în acest sens, care însă nu i-a fost primită.

“Când am mers să văd contractul am văzut că este introdusă o pagină care nu prevede asta. Am vrut să las o sesizare la care să plătesc răspunsul în scris și au spus că nu pot să mă primească pentru că nu este venită șefa. Vreau să-mi factureze individual, conform contractului și fără spații comerciale. În pagina pe care nu am semnat-o apar acele chestiuni în care eu îmi asum să adun banii de la oameni. În plus, contractul este retroactiv din 2014”, a mai adăugat aceasta.

Femeia a declarat că se gândește să depună o plângere la Protecția Consumatorului întrucât atât ea, cât și vecinii săi, se simt nedreptățiți.

Pe de altă parte, reprezentanții ApaVital au intrat, se pare, în silenzio stampa față de Actualitatea TV. De câteva zile încercăm să discutăm cu purtătorul de cuvânt al operatorului ieșean, însă acesta refuză comunicarea cu postul nostru de televiziune, de parcă problemele pe care le aducem în atenția lor, privesc televiziunea locală și nu cetățenii din Pașcani care vor să-și achite debitele și să intre în legalitate cu contractele. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Sfârșit de coșmar pentru mai multe familii din comuna A.I. Cuza amenințate de râul Siret

Redacția

Adoptă un copil de Paşte: iniţiativă lăudabilă a unui preot ieşean

Redacția

PROGNOZA METEO până pe 22 noiembrie, pentru zona Moldovei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site