RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Apar roşiile româneşti în pieţe. Preţul exorbitant cerut de producători

În câteva zile, vor apărea pe piață primele roșii românești crescute în sol. În solariile celui mai mare producător din Buzău, primele tomate sunt deja coapte, însă vor ajunge în piață cu un preț pe măsură Asta pentru că spațiile de producție au fost încălzite toată iarna, iar costurile sunt uriașe. Față de anul trecut prețurile sunt mai mari cu 10%.

Buzoianul Mircea Tatu a plantat tomate pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite. Fermierul anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie.

Producătorul buzoian de legume spune că preţul piperat la kilogramul de roşii, de la început, reflectă cheltuielile mari nu numai cu încălzirea solariilor, ci şi cu lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.

Acesta spune că o zi de încălzire îl costă 2500 de lei pe zi, iar costurile se vor regăsi în prețul roșiilor.

  

Anul trecut primele roșii românești au ieșit pe piață cu 33 de lei kilogramul. Acum prețurile sunt cu 10% mai mari, așa că tomatele se vor vinde inițial cu 37 de lei kilogramul.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/apar-rosiile-romanesti-in-piete-pretul-exorbitant-cerut-de-producatori–377185.html

Related posts

Teodor Apostol, directorul general al Kosarom, despre majorarea cu 300% a prețului serviciului de salubrizare: „Ce-mi dă mie Primăria Pașcani mai mult, decât am primit până acum, de banii ăștia?”

Răzvan Grecu

Kelemen Hunor: Urmează poate cea mai grea iarnă din ultimii 60 de ani pentru Europa. „Preţul îl vom plăti cu toţii”

Redacția

A fost publicată lista cu pensionarii care primesc bilete de tratament

Redacția
Încarcă...