NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apa – scumpa, debransarea – si mai scumpa

Va trece prin gand sa va debransati de la sistemul de alimentare cu apa potabila? Aflati atunci ca o astfel de actiune poate fi destul de costisitoare.

A aflat acest lucru un iesean care a renuntat la contractul cu ApaVital dupa ce si-a vandut casa. Pentru ca nu mai avea cum sa foloseasca apa, a cerut reprezentantilor societatii sa-l debranseze. Ieseanul spune ca acestia s-au prezentat la fosta lui locuinta si doar i-au luat contorul. Insa au emis o factura in valoare de aproape 1.200 de lei din care reiese ca lucrarile au inclus spargerea si refacerea carosabilului, desi la fata locului nu se vede niciun sant, si deplasarea unor masini si utilaje in cazul carora doar stationarea costa aproape 24 de lei pe ora, mai mult, culmea!, decat in cazul taximetrelor. Reprezentantii ApaVital sustin ca debransarea nu se poate face oricum si ca acestea sunt tarifele pe care le practica o societate care plateste la stat taxe si impozite.

“In situatii de acest gen, debransarea se face prin decuplarea de la reteaua publica de apa, aceasta insemnand nu ca se face din caminul de apometru, ci din caminul de bransare, aceasta necesitand sapatura, spargere de asfalt, beton dupa caz, functie de particularitatile zonei. Tinem sa precizam ca la fel cum incheierea unui contract are la baza avizul ApaVital, in momentul in care se incheie loc relatia comerciala are loc debransarea de la reteaua publica, care trebuie achitata de catre cel care solicita.

  

Referitor la valoarea mai mica sau mai mare a situatiei de lucrari, nu putem sa precizam decat ca echipele din teren ne-au furnizat datele care au stat la baza situatiei de lucrari. Ca sunt mai mari sau mai mici tarifele, acestea sunt aprobate in Consiliul de Administratie. ApaVital este o societate care plateste impozit pe toate sumele, probabil ca la particular se poate face mai ieftin, dar la o unitate care plateste taxe si impozite este un pic mai scump”, a spus purtatorul de cuvant al ApaVital, Razvan Manolache.

sursa topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

AVERTISMENT MAE pentru românii care călătoresc în Grecia: Circulaţia trenurilor este întreruptă

Redacția

Indemnizații majorate pentru primari. Singurul parlamentar care s-a opus

Redacția

Mai bine de jumătate din volumele Bibliotecii „Leonard Gavriliu” în pericol, deoarece noul sediu este neîncăpător (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site