RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Întâlnire la Pașcani pentru autostrada A8: Șeful CJ Iași, reprezentanții C.N.A.I.R. și proiectantul Consitrans au explicat primarilor din zonă stadiul proiectului

Astăzi a avut loc la Primăria Municipiului Pașcani o întâlnire între Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai proiectantului Autostrăzii A8, Consitrans, cu șefii primăriilor pe raza cărora trece tronsonul: Târgu Neamț – Iași – Ungheni, din zona Pașcani și Târgu Frumos.

În prezent, utilajele de foreză ale firmei Geostud sunt în zona Pașcaniului pentru a face foraje în vederea elaborării studiului geotehnic pentru traseul Autostrăzii A8. În legătură cu aceste lucrări, primarii prezenți la întânire au insistat ca executantul studiului să încerce să afecteze cât mai puțin terenurile agricole și să acorde cetățenilor despăgubirile agreate pentru culturile afectate și anume 3.000 – 4.000 de lei pe hectar.

Costel Alexe, președinte CJ Iași, a ținut să mulțumească primarilor pentru faptul că susțin fără echivoc acest proiect și a adăugat că este convins că în perioada următoare ieșenii vor avea parte de acest tronson din autostrada A8.

„Aș vrea să mulțumesc conducerii Primăriei Municipiului Pașcani pentru că a făcut posibil să ne putem întâlni aici cu cei de la C.N.A.I.R. cu proiectantul autostrăzii A8, cei de la Consitrans și cu toți primarii aflați pe traseul acestei autostrăzi, de la intrarea în județ, de la Moțca până la Târgu Frumos, pentru a stabili ultimele detalii în vederea realizării studiilor și evident a tututor celorlalte formalități pentru implementarea cât mai rapidă a acestui proiect. Mă bucur foarte mult că deschiderea primarilor pentru acest proiect este fără echivoc și sunt convins că în perioada imediat următoare cu sprijinul celor de la C.N.A.I.R., al proiectantului și cu finanțarea guvernamentală și europeană ieșenii vor vedea după atât de mulți ani această autostradă realizată, cel puțin pe sectorul Ungheni – Iași – Târgu Neamț” a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

  

În prezent, conform unei postări făcute de senatoarea Monica Berescu, stadiul Autostrăzii A 8 pe tronsoane este următorul:

➡Tg Mureș – Tg Neamț: proiectantul Acciona nu a fost prezent în ședința de progres pentru a prezența acțiunile din săptămâna anterioară, se cunoaște că s-au depus documentațiile la cele cinci certificate de urbanism și se cooperează cu CJ Mureș, Harghita și Neamț în acest sens. Se păstrează februarie – martie 2022 pentru emiterea acordurilor de mediu pentru ”capetele” Tg Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin -Tg Neamț, cuprinse în PNRR, respectiv iunie 2022 pentru sectorul montan dintre acestea.

➡Tg Neamț – Iași – Ungheni: s-a predat AMC 1 (analiza multicriterială, fără costurile de execuție), utilaje foreze ale Geostud sunt pe teren, la Pașcani.

Related posts

Ninge în majoritatea județelor Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

Redacția

A dispărut viceprimarul Gabriela Nedelcu! Nimeni din Primăriei nu spune oficial de ce a lipsit azi de la muncă! Primarul este în concediu, Pașcaniul nu are șef!

Răzvan Grecu

Cum se construiește Autostrada Moldovei: „Armata” UMB, lucrări pe timp de noapte pe secțiunea Buzău – Focșani (Video)

Redacția
Încarcă...