RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANI cere Senatului să respecte echilibrul politic și să evite politizarea excesivă a Consiliului Național de Integritate

ANI a venit cu un apel pentru cei din Senat, for care stabilește cine sunt persoanele din Consiliul Național de Integritate, să selecteze profesioniști, cu o respectarea a echilibrului politic și fără strecurarea unor candidați aparent neutri, dar care au legături cu partidele politice.

Consiliul Național va fi completat cu noi membri FOTO Arhivă

Consiliul Național va fi completat cu noi membri FOTO Arhivă

Având în vedere procesul instituțional prin care Senatul României urmează să numească membrii Consiliului Național de Integritate pentru mandatul 2024 – 2028, dorim să subliniem importanța acordării de către Senat a unei atenții sporite în scopul prevenirii formării indirecte a unei majorități de aceeași culoare politică în cadrul Consiliului, astfel încât activitatea acestui organism să fie guvernată de imparțialitate și echilibru, prin reflectarea unui spectru larg de opinii și perspective”, arată ANI, într-un comunicat de marți.

  

De altfel, instituția și redă articolul 39 din Legea 144 din 2007: „Membrii Consiliului au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor lor politice privind activitatea Consiliului sau a Agenției și să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizație căreia îi este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce șanse dă premierul Ciolacu României să intre în Schengen în decembrie. Atacarea la CJUE a unui vot negativ rămâne în picioare

Redacția

Zelenski respinge negocierile de pace cu Rusia după ce oficialii americani au recunoscut că există ”discuții discrete”

Redacția

Joe Biden apără retragerea din Afganistan: “Nu cred că a fost un eșec”

Redacția
Încarcă...