RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Anéantir – A anihila” cea mai recentă carte a controversatului romancier francez Michel Houellebecq – o carte în care obișnuitele provocări aproape au dispărut, mai merită citită?

Așa cum a făcut și în 2015 cu cea mai de succes carte a sa Soumission – Supunere, Houellebecq și-a lansat al optulea roman al său pe data de 7 ianuarie. Atunci coincidența a făcut ca lansarea să se facă în chiar ziua atentatelor islamiste de la Charlie Hebdo și Hyper Cachère, ceea ce, dat fiind subiectul acelei cărți – câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța din 2022 de un candidat islamist – a dat apă la moară conspiraționiștilor.

De data aceasta singurul lucru în comun al romanului Anéantir cu Soumission este faptul că acțiunea se petrece în an de alegeri prezidențiale – 2027 – dar altfel cele două romane au puțin în comun.

Anéantir este extrem de lung – 730 de pagini – și începe înșelător, pe lângă campania electorală – cu un președinte în exercițiu la capătul a două mandate care nu mai poate candida (modelat foarte străveziu după Emmanuel Macron) și care-și pregătește un succesor paiață în ideea de a candida din nou peste cinci ani (potrivit unei constituții inventate de autor).

Personajul principal se dovedește până la urmă a fi un înalt funcționar public, Paul Raison, pe lângă ministrul economiei și finanțelor – Brune Juge (și el modelat după actualul ministru al economiei,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Sergio Ramos și motivul care l-a ghidat să semneze cu Sevilla

Redacția

VIDEO Incendiu la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani – flăcările se văd de la 30 de kilometri / A fost activat Planul Roșu de intervenție

Redacția

Fostul președinte al WST, reacție după revolta jucătorilor de snooker: „Își vând sufletul pentru câteva lire în plus”

Redacția
Încarcă...