RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANALIZĂ Culisele Congresului PNL. Care sunt organizaţiile care vor tranşa şefia partidului

Imaginea proiectată la depunerea moţiunilor şi în urma alegerii şefilor de organizaţii judeţene arăta un avans considerabil al lui Florin Cîţu în lupta cu Ludovic Orban. Cu toate acestea, jocurile de culise de la nivelul filialelor este complex, nefiind redus doar la faptul liderul decide în totalitate cum vor vota delegaţii.

Comisia de Organizare a Congresului a finalizat calculele privind norma de reprezentare a fiecărei filiale pentru alegerile din 25 septembrie, astfel încât la eveniment să aibă drept de vot fix 5.000 de delegaţi. Potrivit documentului final, cea mai mare organizaţie din punct de vedere al numărului de delegaţi este PNL Bihor, care are 191 de delegaţi, în timp ce filiala cea mai slabă este Harghita, cu doar 19 delegaţi. PNL Bihor, filiala condusă de Ilie Bolojan, a validat moţiunea Orban, însă nu are o decizie oficială privind şi votarea actualului şef al partid. Bolojan a preferat să se declare neutru, însă mai mulţi lideri ai filialei, printre care deputaţii Ioan Cupşa şi Kiss Janos, au anunţat că ei îl susţin şi-l votează pe Ludovic Orban.

PNL Cluj este a doua filială ca forţă, prin cei 180 de delegaţi. Deşi organizaţia şi-a asumat susţinerea lui Cîţu şi are lideri ca Emil Boc sau Daniel Buda care sunt în totalitate lângă preier,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Ediție limitată pentru Rolls-Royce Ghost

Redacția

Munţii Apuseni, incluşi de CNN în top 17 cele mai frumoase locuri din Europa care merită descoperite în acest an: ”Urşii bruni şi lupii cutreieră dealurile în căutare de hrană, dar este nevoie de răbdare şi de un ochi ager pentru a-i observa”

Redacția

Ipocrizie la Viena. Bruxelles-ul arată Austriei că nu respectă legislația UE în cazul migranților

Redacția
Încarcă...