RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Amenzi de mii de euro pentru românii care au intrat în Germania fără înregistrare și fără test negativ COVID-19

Mai mulți români care au intrat în Germania fără să se înregistreze online sau să aibă efectuat un test COVID-19 au fost amendați, miercuri, în timpul unor controale efectuate în districtul Rottal-Inn (Bavaria). Toți cei vizați au fost raportați autorităților sanitare pentru a fi supravegheați. Dacă nu vor respecta obligația de carantină și testare, pot fi amendați suplimentar.

În urma unor controale efectuate, miercuri, autoritățile germane au constatat mai multe încălcări ale Ordonanței privind condițiile de intrare în Germania și a Legii privind evitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Mai întâi, au fost verificate două persoane care s-au întors, miercuri, din România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani și soția sa, de 29 de ani, care au declarat că au fost o săptămână în România.

Pentru că nu au putut prezenta polițiștilor certificatul de înregistrare online, obligatoriu la intrarea în Germania și nici teste COVID-19 negative, cei doi soți români au primit o amendă “de patru cifre” (n.r. nu a fost specificată suma) și au fost plasați în carantină.

  

Alți români care și-au vizitat rudele au fost amendați, la Munchen
La fel au păţit și două surori din Munchen, care au declarat că au plecat trei săptămâni în România, împreună cu soții lor și un cumnat, ca să-și viziteze rudele.

Cei cinci români vor primi de asemenea o amendă din partea autorităților pentru că nu au efectuat înregistrarea online la sosirea în ţară și nu aveau teste COVID-19 negativ, şi vor fi plasaţi în carantină.

Toți cei vizați au fost raportați autorităților sanitare pentru a fi supravegheați. Dacă nu vor respecta obligația de carantină și testare, pot fi amendați suplimentar, informează pnp.de, citaţi de stiridiaspora.ro

Înregistrare și test negativ pentru românii care intră în Germania

Potrivit MAE, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din celelalte zone de risc (categoria 3, inclusiv România) oricând în ultimele 10 zile înainte de sosire trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Acestea sunt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de “carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Călătorii din toate zonele de risc trebuie să informeze Autoritatea locală de Sănătate responsabilă
În acest scop, se înregistrează online toate datele personale solicitate, după care este primit un document de confirmare în format pdf. Acesta trebuie să fie disponibil și să poată fi prezentat (la cerere) în momentul intrării în Germania. 

ziarul de iasi

Related posts

Biden numește prima femeie de culoare și prima lesbiană în funcția de purtător de cuvânt la Casa Albă. Karine Jean-Pierre: „Sunt tot ceea ce Donald Trump urăște”

Redacția

Comisia Europeană propune suspendarea tuturor taxelor pentru importurile din Ucraina

Redacția

Al Pacino, din nou BURLAC, la trei luni după ce i s-a născut al 4-lea copil. De ce a ajuns în fața judecătorului celebrul actor

Redacția
Încarcă...