RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Explozie puternică lângă Viena, două etaje ale unui bloc de locuințe complet devastate. ”Exact ca explozia unei bombe, casa s-a cutremurat”

În această dimineață, puțin înainte de ora 8.00 am, a avut loc o puternică explozie într-un bloc de apartamente din Langenzersdorf (districtul Korneuburg), localitate lipită de Viena, lângă cartierul Floridsdorf. Până la ora publicării articolului nu s-au raportat răniți sau decedați. Autoritățile exclud o acțiune premeditată, dar nu au putut încă identifica adevărata cauză a exploziei.

George Leș, administratorul mai multor cunoscute pagini de Facebook ale românilor din Austria, care locuiește în apropierea locului unde a fost explozia, ne-a declarat că ”în jurul orei 8 s-a auzit o bubuitură puternică, exact ca explozia unei bombe, casa s-a cutremurat. Eu locuiesc la 500-600 de metri și a fost ca un cutremur, totul s-a mișcat, am ieșit cu toții la geam și ne întrebam ce s-a întâmplat. Un prieten, tot român, care stă și mai aproape de locul exploziei, mi-a zis ca s-a cutremurat tot blocul unde stă la etajul 5.

Explozia a avut loc într-un bloc de apartamente din Langenzersdorf, bubuitura fiind auzită pe o rază mare. La fața locului  au ajuns imediat echipaje de poliție, pompieri și salvare, circa 150 de persoane au luptat împotriva flăcărilor. Cauza nu este clară, nu au existat declarații oficiale din partea autorităților

Explozia a avut loc cu puțin înainte de 8 dimineața, etajul superior al proprietății a fost parțial distrus iar apartamentele învecinate de la etajele trei și patru ale blocului au fost complet devastate. Pe lângă echipajele de pompieri, au existat și medici de urgență, câini de salvare iar la fața locului se află și un elicopter al poliției.

  

Zona din jurul proprietății a fost oprită circulației pe o suprafață destul de largă. Sonja Kellner, purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii din Austria de Jos, a raportat că valurile de fum au fost deosebit de mari. „Oamenii sunt cu toții foarte calmi”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

ziarul romanesc

Related posts

Imagini teribile. O explozie a SPULBERAT o fabrică de artificii în India. Numărul morților nu poate fi încă estimat

Redacția

Război Israel-Hamas: Ministrul israelian al Apărării pleacă, duminică, în Statele Unite / Este PRIMA vizită de la începutul tensiunilor armate

Redacția

Polonia cere sprijinul Congresului american pentru ca Germania să îi plătească reparații de război

Redacția
Încarcă...