RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Ambasadorul Iranului la București, convocat de urgență la MAE. Atacul asupra vasului „Mercer Street”, în urma cărui a murit un navigator român, a fost „deliberat”

România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street”, în care și-a pierdut viața un navigator român, și care a fost coordonat de Iran, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe, precizând că ambasadorul acestui stat a fost convocat de urgență la sediul diplomației române pentru explicații.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis luni, concluziile investigațiilor cu privire la atacul asupra cisternei de produse petroliere „Mercer Street” din Marea Arabiei, de vinerea trecută, care  a provocat moartea a doi membri ai echipajului, un britanic și un român, conform declarațiilor companiei israeliene care gestionează nava, Zodiac Maritime. Autoritățile iraniene au negat că s-ar afla la originea atacului cu dronă, în urma delcarațiiilor ministrului de Externe al Israelului.

România își rezervă dreptul de a acționa în consecință

„România condamnă cu fermitate atacul cu dronă, absolut inacceptabil, comis asupra vasului „Mercer Street”, care s-a soldat cu pierderea vieții comandantului navei, cetățean român, care a căzut demn la datorie”, a subliniat, luni, Ministerul Afacerilor Externe, luând în considerare elementele transmise de partenerii internaționali strategici ai României, care s-a coordonat cu Statele Unite al Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

  

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în largul Indoneziei

02 Aug,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un cuplu a răpit o fetiță de 7 ani, pentru a o viola, apoi și a aruncat-o pe geam. Cum a fost ademenită

Redacția

Fostul comandant al regimentului Azov: rușii pregătesc o operațiune de dezinformare în care vor implica soldații capturați

Redacția

Ce mesaj a primit o badantă româncă de la fiul bătrânei pe care o îngrijea: „Ai făcut foarte multe lucruri pe care nu le voi uita”

Redacția
Încarcă...