RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadoarea SUA la NATO: Îl susţinem pe Mark Rutte. Prietenului nostru, Klaus Iohannis, toate cele bune

Ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat marţi, într-un briefing de presă la Bruxelles, că Washingtonul îl susţine pe deplin pe actualul premier olandez Mark Rutte pentru șefia Alianţei Nord-Atlantice, menționând că apreciază candidatura lui Klaus Iohannis, pe care l-a calificat drept un „prieten” și căruia îi urează „toate cele bune”.

 Julianne Smith: Washingtonul apreciază că Iohannis a intrat în cursa pentru șefia NATO FOTO EPA-EFE

Julianne Smith: Washingtonul apreciază că Iohannis a intrat în cursa pentru șefia NATO FOTO EPA-EFE

Cred că sunteţi conştienţi de faptul că poziţia SUA este că îl susţinem pe deplin pe Mark Rutte ca viitor secretar general, dar avem cel mai mare respect şi pentru prietenul nostru, preşedintele Iohannis, şi apreciem că a intrat în competiţie şi îi dorim toate cele bune, în timp ce noi continuăm să dezbatem această problemă (alegerea viitorului secretar general – n.r.) în cadrul Alianţei”, a declarat Julianne Smith, conform News.ro.

  

Reprezentantul permanent al SUA la NATO a afirmat că în prezent ambasadorii celor 32 de ţări membre NATO discută şi dezbat argumentele cu privire la cei doi candidaţi.

Noi, toţi cei 32 de ambasadori de aici, din cadrul NATO, suntem în toiul căutării unor potenţiali succesori (pentru actualul secretar general Jens Stoltenberg – n.r.).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preşedintele PSD participă la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni. Va fi desemnat candidatul pentru preşedinţia Comisiei Europene

Redacția

Ciucă pune presiune pe Budăi să urgenteze reformele și să se vadă cu sindicatele. Noua lege a salarizării, o prioritate SURSE

Redacția

Grindeanu: TAROM trimite mâine alte două curse speciale pentru repatrierea românilor abandonaţi de Blue Air

Redacția
Încarcă...