NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alina Gorghiu: Legea avertizorilor de integritate, una dintre priorităţile acestei legislaturi

„Este una dintre priorităţile acestei legislaturi să rezolvăm cererea de reexaminare venită de la preşedinte pe legea care transpune Directiva (europeană) privind avertizorii de integritate. Comisia juridică are termen finalul lunii august, pentru aviz şi raport. Le vom primi la plen şi sper că şedinţa din 1 septembrie va avea pe ordinea de zi punctul cu avertizorii şi vom reuşi să găsim o formă conform exigenţelor pe care Comisia Europeană le are, pe care raportul de ţară pe Justiţie le impune legislaţiei în domeniu. Suntem într-un dialog constant şi cu Ministerul Justiţiei şi cu experţii în domeniu şi vom găsi formula potrivită”, a precizat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent a Senatului.

Alina Gorghiu a asigurat că nu vor fi probleme pentru adoptarea legii în Senat, într-o formă care să corespundă exigenţelor europene.

Advertisements

„Se vor discuta, daţi-mi voie să nu pun eu carul înaintea boilor, să las Comisia juridică să analizeze cererea de reexaminare venită de la preşedinte. Pot să vă asigur că nu vor fi probleme pentru adoptarea acestei legi în Senat. Va fi o formă care să corespundă exigenţelor şi va disipa, cred eu, controversele care au fost în spaţiul public”, a susţinut preşedintele interimar al Senatului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Ministerul Dezvoltării: Lucrările de restaurare la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, veche de 500 de ani, pot începe

Redacția

Părinții vor avea zile libere atunci când școala suspendă prezența fizică la cursuri din cauza COVID-19

Redacția

FOTO Cum arăta o adeverință de vaccinare acum 150 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site