NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Electorale

Alegeri parlamentare 2020. Cele mai frecvente întrebări despre votul în diaspora

Ministerul Afacerilor Externe a publicat pe site o secțiune care răspunde întrebărilor privind votul în diaspora la alegerile parlamentare 2020.

La rubrica „Întrebări frecvente” sunt 30 de întrebări și răspunsuri privind procesul de vot în străinătate.

Potrivit reprezentanților MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

digi24

Advertisements

Related posts

Victor Ponta și Crin Antonescu susțin candidații USL din Pașcani, Tg. Frumos și Hârlău (VIDEO)

Redacția

Cătălin Moroșanu vine astăzi la Paşcani

Redacția

Peste 50 de intervenții ale forțelor de ordine, până la ora 16.00, în județul Iași

Redacția
Încarcă...