NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegerea NASA a SpaceX pentru un modul de aterizare pe Lună este considerată reglementară

NASA nu a încălcat reglementările în vigoare alegând SpaceX pentru construcția viitorului său modul de aterizare pe Lună, a declarat vineri garantul contractelor publice americane, respingând astfel pretențiile concurenților Blue Origin și Dynetics, potrivit AFP.

Proiectul de construcție a sistemului de aterizare cu echipaj (HLS), estimat la 2,9 miliarde de dolari, a fost atribuit în aprilie companiei lui Elon Musk. Însă alegerea a fost contestată de concurenți, care au considerat că procesul de evaluare al NASA a fost nedrept și au susținut că agenția spațială ar fi trebuit să numească câțiva câștigători.

Cu toate acestea, organismul Congresului responsabil cu auditul conturilor publice (GAO) a subliniat că, în cererea inițială de proiecte a NASA, „și-a rezervat dreptul de a desemna câțiva câștigători, un singur câștigător sau niciun câștigător”, adăugând că a acționat în conformitate cu nivelurile de finanțare.

Fondatorul Blue Origin, miliardarul Jeff Bezos, a dezvaluit săptămâna aceasta o scrisoare deschisă către NASA, oferind o reducere de cel puțin două miliarde de dolari pentru ca agenția să-și reconsidere alegerea.

  

Blue Origin a reacționat vineri la anunțul GAO, spunând că agenția nu a putut aborda „problemele de bază” ale hotărârii inițiale, din cauza adjudecării sale limitate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Drama unei familii de români la Londra. Un tânăr a murit, iar soția și copiii nu-l pot îngropa din cauza pandemiei

Redacția

Ordonanța militară nr.3 a fost contestată în instanță pentru că discriminează vârstnicii

Redacția

Dan Vîlceanu, mâna dreaptă a premierului: Domnul Orban avea de acum două luni documentul despre Florin Cîțu și l-a arătat unor colegi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site