RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Agresiunea Rusiei: Kremlinul ar ținti în primă fază instalațiile ucrainene care alimentează Ucraina cu apă

Rusia, care continuă să maseze trupe la frontiera cu Ucraina, ameninţă regimul de la Kiev prin organizarea de exerciţii militare în Marea Neagră, scrie publicația turcă Turkiye, citată de Rador. Surse militare citate de presa britanică arată că, în cazul unei posibile confruntări, prima ţintă a Rusiei vor fi instalaţiile de aprovizionare cu apă ale Ucrainei.

Presupusul plan de război al Rusiei, care ignoră apelul lansat de SUA şi NATO de reducere a tensiunii din regiune și a ordonat celor 80 de mii de soldaţi (40 de mii în Crimeea şi alţi 40 de mii la frontiera cu Ucraina) să fie pregătiți de război, a apărut în presa britanică. Conform specialiștilor care au analizat imaginile din satelit, citați în Daily Mail, în cazul unei posibile confruntări, prima ţintă a Rusiei vor fi instalaţiile de aprovizionare cu apă ale Ucrainei.

Această îngrijorare a fost menţionată şi în declaraţia Ucrainei din zilele trecute prin cuvintele „Ne temem”. Iar un alt cotidian britanic, The Mirror, a scris că Rusia a desfăşurat în Crimeea, aflată în poziţia de altă bază militară a crizei, 150 de mii de militari. În Marea Neagră, 4 nave din clasa Ropucha s-au alăturat celorlalte peste 15 nave de război, acest pas fiind considerat „pregătiri pentru un atac”, se mai spune în ştire.

Analistul militar Bruce Jones a declarat pentru The Mirror că „foarte rar” navele de atac amfibii Ropuchas se alătură celorlalte vehicule militare. Iar o sursă militară de rang înalt din Ucraina a declarat pentru aceeaşi publicaţie următoarele cu privire la ultimile evoluţii din regiune: „Ştim că unul dintre scenariile Rusiei este de a acapara instalaţiile din sudul Ucrainei care furnizează apă şi care aprovizionează cu apă Crimeea”.

  

Au apărut şi fotografiile din satelit care expun planurile Rusiei în regiune. Imaginile cu tabăra instalată lângă lacul Kachyk de pe coasta de sud a Crimeei au fost surprinse de sateliţii PlanetLabs. Conform acestor imagini, Rusia a amplasat tabere militare pentru a găzdui vehiculele militare aduse cu feribotul, trenul şi camioanele, precum şi sute de corturi pentru infanterie. Iar pe malurile lacului Kachyk, la 2 km vest de tabăra principală, a mai fost instalată o altă tabără secundară.

Pe de altă parte, navele de război ale Rusiei participă în Marea Neagră la exerciţii militare comune cu forţele aeriene. Oficiali ai Flotei ruse din Marea Neagră au anunţat că peste 20 de nave de război, avioane de luptă Su-25SM3 şi forţe de apărare aeriană participă la aceste exerciţii militare. De asemenea, oficiali ai flotei au precizat că în cadrul pregătirilor pentru manevrele militare, au fost desfăşurate în Crimeea peste 50 de avioane de luptă.

g4media

Related posts

Erdogan a primit cadou de la Viktor Orban un armăsar negru. Cei doi lideri au încheiat un PARTENERIAT strategic la Budapesta

Redacția

Decizie imprevizibilă la Erevan. Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, și-a dat demisia

Redacția

POVESTEA misterioasă a unui bărbat mort, care a căzut de pe un pod în urmă cu aproape 30 de ani. Abia acum se încearcă identificarea sa

Redacția
Încarcă...