RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

ULTIMA ORĂ | Oleg Horjan, liderul opoziției din Transnistria, ucis în propria locuință

Trupul lui Oleg Horjan – liderul comuniștilor din Transnistria – a fost descoperit prezentând semne de ”moarte violentă”, în propria locuință din satul din satul Sucleia, din apropiere de Tiraspol, iar Poliția Republicii Moldova a demarat o anchetă.

Horjan era considerat ca fiind un opozant al regimului de la Tiraspol, după ce fusese condamnat la închisoare, în anul 2018, pentru organizarea unui miting ”pașnic”, dar neautorizat, în centrul capitalei Transnistriei.

După condamnare, avocaţii lui Oleg Horjan au sesizat instanţele naţionale ale Republicii Moldova, iar Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) din Republica Moldova a declarat ilegală sentinţa pe care Judecătoria Supremă din Transnistria a pronunţat-o împotriva lui Horjan. În data de 6 decembrie 2022, Horjan a fost eliberat din detenţie. După eliberare, acesta a fondat ”Uniunea forțelor de opoziție din Transnistria”.

Noaptea trecută a decedat liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, laureatul Premiului Lenin. A fost ucis în propria locuință. Cerem inițierea imediată a unei anchete”, a declarat Ghenadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist din Rusia.

  

Potrivit știri.md, Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare. Trupul neînsuflețit al politicianului ar fi fost descoperit chiar de soția sa,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Clipe de coșmar pentru o femeie ATACATĂ în același timp de un șarpe și un șoim. Reptila a căzut „din cer” direct pe ea

Redacția

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Sfaturile ambasadei Franţei la Kiev: Să aveţi rezerve de apă, de hrană şi îmbrăcăminte călduroasă

Redacția

Povestea tinerei „Phoenix” LUNETISTĂ din Ucraina, care a luptat într-un picior contra rușilor după ce a fost rănită de o mină: „Atunci când tragi…”

Redacția
Încarcă...