NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Aghiasma în sticle îmbunteliate și la liber în bisericile din Pașcani!

Mii de credincioși au participat astăzi la slujba de Bobotează, oficiată de preoții Parohiilor Ortodoxe din Pașcani. Oamenii au venit de la primele ore ale dimineții pentru a participa la sfințirea apelor și să ducă acasă aghiasmă. Din cauza temperaturilor ridicate din acest an, crucea de gheață nu a mai fost prezentă în curtea lăcașelor de cult. Pentru a marca totuși sărbătoarea Bobotezii și a respecta tradițiile, reprezentanții parohiilor au confecționat o cruce din crengi de brad.

La orele prânzului preoții au ieșit din biserici pentru a săvârși slujba de sfințire a apelor. Au marcat astfel  momentul în care Iisus Hristos a fost botezat în Iordan de Sfântul Ioan Botezătorul. Apoi preoții  au împărțit apa sfințită credincioșilor. Aproximativ 1.000 de sticle cu apă sfințită au fost îmbuteliate si distribuite credincioșilor. Oamenii au dus aghiasma acasă, ce va fi consumată timp de nouă zile. Credincioșii folosesc apa sfințită și pentru stropirea caselor.

Oamenii legii au fost prezenți la fiecare lăcaș de cult pentru veghea asupra masurilor de distanțare socială.  

Boboteaza sau Botezul Domnului, sărbătoarea din 6 ianuarie şi ziua Sfântului Ioan, din 7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor dedicate Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

  
Advertisements

Related posts

Continuă conflictul dintre milionarii Burţilă şi Cihodaru

Redacția

Mircea Albulescu a murit in aceasta dimineata

Redacția

Cătălin Moroșanu a vorbit cu tinerii din Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...