NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Afganistan: Talibanii au cucerit o nouă capitală de provincie

Talibanii au reușit să cucerească, în noaptea de marți spre miercuri, orașul Faizabad din Afganistan, aceasta fiind a noua capitală de provincie unde militanții obțin controlul în mai puțin de o săptămână.

Anunțul a fost făcut miercuri dimineața de către un oficial local, informează site-ul agenției Agerpres, care citează AFP.

„Noaptea trecută, forţele de securitate care luptă cu talibanii de câteva zile au fost supuse unei mari presiuni. Acestea au părăsit Faizabad şi s-au retras (în districtele din apropiere, n. red.). Talibanii au preluat acum oraşul. Ambele tabere au suferit pierderi mari”, a declarat Zabihullah Attiq, deputat din provincia Badakhshan, a cărei capitală este Faizabad.

Israelul ar putea reintra în carantină în septembrie după o agravare a situaţiei epidemiologice

  

10 Aug, 23:10 | Știri externe

Advertisements

Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Cât e pensia în Spania sau Italia Guvernatorul din New York, cercetat de procurori pentru hărțuirea sexuală a cel puțin 11 femei, a demisionat. Oficialul neagă acuzațiile

10 Aug, 21:06 | Știri externe

Talibanii câștigă tot mai mult teren în Afganistan

Talibanii au reușit în ultimele două luni să ocupe mai mult teritoriu în Afganistan decât în toată perioada de când au fost îndepărtați de forțele internaționale de la putere, în 2001.

Advertisements

Încurajați și de retragerea trupelor NATO din ultimele săptămâni, ei au început să ocupe tot mai multe districte aflate până acum sub control guvernamental.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO | Anonymous, nou mesaj către ruşi: „Poporul Rusiei să se ridice împotriva lui Putin şi să-l înlăture de la putere”

Redacția

Român prins când îşi conducea maşina având o alcoolemie record

Redacția

Profesor de la Universitatea Harvard: ”Soarta lui Putin este legată de războiul din Ucraina. Și asta îl face periculos” / ”În cazul unei înfrângeri clare, își va pierde puterea și, eventual, viața”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site