RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

AeroNautic Show Iaşi 2014: spectacol grandios de acrobaţii aeriene, pe lacul Aroneanu

Sambata 14 iunie, pe Lacul Aroneanu se va desfasura AeroNautic Show Iasi 2014, un spectacol unic in Romania ce va avea loc in zona Moldovei.

 

VEZI PROGRAMUL DETALIAT

  

A doua editie ii va aduce la Iasi pe Baltic Bees – o echipa privata de acrobatie care a luat nastere in Lituania in anul 2008 cu scopul de a participa la diverse spectacole de aviaţie si expoziţii, organizate peste tot in lume.

Desi este vorba de o echipa inca tanara, infiinţata doar de sase ani, Baltic Bees a reusit sa demonstreze ca poate crea spectacole aeronautice deosebite prin stilul unic de pilotaj si manevrele acrobatice de maxima dificultate, realizate cu aeronave militare L-39C Albatros.

Aceasta performanţa se datoreaza programului prelungit de antrenamente acrobatice dar si preocuparii lor pentru siguranţa in timpul zborului.

Echipa este formata din piloţi cu o experienţa cu mii de ore de zbor pe avioane de lupta militare dar si pe avioane de inalta acrobaţie: Artyom Soldoduha – cap de formaţiei, Igor Yudkin – aripa stanga, Anatoly Perekriostov – aripa dreapta, Alexander Zarinsh si Valery Sobolev. Echipa are baza si se antreneaza pe aeroportul Jurmala evoluand cu cinci avioane cu reacţie Albatross L-39C.

De asemenea, Iacarii Acrobati vor veni din nou la Iasi pentru ca acestia sunt singurii din tara care fac si show de crepuscul.

Consiliul Judetean Iasi este principalul organizator al evenimentului, alaturi de Asociatia Aeronautica Romana, Aeroportul Iasi si Patronatul Aeroporturilor din Romania.Intrarea este libera pentru public si toti cei interesati sa urmareasca indeaproape acest eveniment cu adevarat spectaculos sunt invitati sa vina din timp in zona Lacului Aroneanu. Arealul va fi amenajat corespunzator unei zile petrecuta la iarba verde, cu familia. 

“Totul va fi pregatit pentru ca publicul sa se bucure de un spectacol unic. Evenimentul din 14 iunie  va combina doua domenii spectaculoase: aviatia si domeniul nautic. Pasionatii de aviatie din intreaga tara dar mai ales din zona Moldovei sunt asteptati la Iasi” a declarat Cristian Adomniţei, presedinte al Consiliului Judetean Iasi.

Mai multe detalii si informatii veti gasi in zilele urmatoare pe pagina oficiala www.aeronauticshow.ro, dar si pe paginile de social media https://www.facebook.com/aeronauticshowpage si https://www.facebook.com/IASIairport.

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Târgu Frumos – Spectacol de Crăciun – Cutia lui Moș Crăciun așteaptă scrisorile copiilor

Carmen Bălăceanu

Programul autobuzelor R.A.G.C.L. Pașcani de Anul Nou!

Teona Gherasim

Neamţ: Urşii terorizează de o săptămână angajaţii şi pacienţii spitalului din Bisericani

Redacția
Încarcă...