RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrația Locală va amenaja noul cimitir anul acesta dacă bugetul o va permite

Problemele legate de amenajarea noului cimitir par să nu se mai sfârșească. Deși Administrația Locală a obținut toate avizele necesare pentru punerea în practică a proiectului, iar acesta este demarat încă din anul 2006, o serie de cetățeni care locuiesc în cartierul Fântânele a municipiului Pașcani trimit petiții municipalității pentru stoparea acestuia. 

 

Astfel, 63 de semnături împotriva acestui demers au ajuns la sediul Primăriei. Locuitorii acelei zone consideră neadecvat acest lucru deoarece ar afecta mediul, ar tulbura liniștea publică și cel mai important lucru semnalat de către ei este <ilegalitatea> amplasării unui cimitir în acea zonă. Practic 63 de oameni domiciliați pe strada Dragoș Vodă, strada Grigore Ureche și strada Neagoe Basarab au enumerat motivele pentru care nu susțin inițiativa administrației locale.

  

Pe de altă parte, viceprimarul Vasile Axinte a luat la cunoștință toate aceste cereri, însă nu le-a dat curs întrucât consideră  că toate demersurile sunt legale, Primăria primind avizele de la DSP și cele de la Mediu. Planul Urbanistic Zonal și Cartea Funciară sunt făcute, iar la următoarea rectificare de buget se dorește a se aloca suma necesară susținerii acestui demers.

 

Din cele relatate de viceprimarul Vasile Axinte se pare că adevăratul motiv pentru care oamenii nu susțin această cauză este devalorizarea terenurilor. Dacă într-adevăr cimitirul va fi construit în acea zonă, prețul terenului ar scădea, iar oamenii nu-și doresc asta.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

“Terenul pentru cimitir a fost repartizat cu ani în urmă, noi anul acesta am făcut cartea funciară și am obținut avizele necesare pentru construirea cimitirului, iar aici mă refer la avizul de la DSP și cele de mediu. Acesta întrunește condiții legale ca distanțe față de locuințe. Nu am încălcat cu nimic legea, iar petițiile locuitorilor din zonă reclamă că terenul va scădea ca valoare. Noi respectăm legea și câtă vreme o respectăm nu avem cu ce greși. Urmează ca în acest an să facem proiectul, este făcut și PUZ-ul în momentul de față, dacă bugetul ne va permite la o rectificare vom trece chiar la construirea cimitirului, ne-a declarat viceprimarul Vasile Axinte.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

O companie aeriana germană va opera de pe Aeroportul Iași. Vezi care sunt destinațiile

Redacția

Concurs pentru un post vacant la Primăria Todirești

Redacția

Harta suprafețelor protejate de sistemul antigrindină, din județul Iași

Redacția
Încarcă...