NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul din Slatina, după ce un bebeluș a murit la două zile de la naștere

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina. Tatăl unei fetițe dă vina pe medici pentru moartea micuței, la doar două zile după naștere. Copilul era în stare gravă și trebuia transferat la un spital din București. Medicii au avut nevoie de nouă ore ca să găsească o soluție, timp în care fetița nu a rezistat. 

Soții Calcan s-au pregătit cu nerăbdare de nașterea primului lor copil. Momentul mult așteptat a sosit joia trecută, când fetița s-a născut perfect sănătoasă. Însă după două zile, situația a luat o întorsătură dramatică. Medicii i-au înștiințat pe cei doi părinți că fetița lor se simte rău și are nevoie urgentă de oxigen, iar spitalul din Slatina nu dispune de aparatura necesară.

Mihăiţă Calcan, tatăl bebeluşului: „De la 10 a suportat alteraţia plămânului şi până la ora 3.00 nu au încercat. Tocmai la 3 s-au gândit că trebuie să o ducem la Bucureşti”

De atunci s-au scurs nouă ore până când medicii au găsit un spital disponibil să o primească pe micuţă şi să-i administreze oxigen. La spitalul din Slatina a sosit o salvare dotată corespunzător care urma s-o transporte la București. A fost însă prea târziu, copilul murise.

  

Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina: „Trebuie precizat că rangul maternităţii noastre ne permite observația pacientului timp de trei zile. Poate o să vă întrebaţi de ce pacientul nu a fost transferat imediat, dar iniţial pacientul a avut o situaţie favorabilă care nu a necesitat transferul. Ulterior sunt consemnate toate demersurile noastre de transfer şi a fost trecut în foaia de observaţie şi nu pot să vă spun de ce nu s-a realizat acest lucru”.

Bărbatul susține că soția sa a născut în regim de urgență, prin cezariană. Părintele fetiței decedate a depus plângere la Colegiul medicilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Poliție.

Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt: „Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului”.

Conducerea spitalului județean Slatina a declanșat propria anchetă în acest caz.

digi24

Advertisements

Related posts

Cum te poți infecta cu COVID-19 fără să întâlnești un bolnav sau să atingi un obiect contaminat

Redacția

Marius Bodea (PNL): „Dragnea mai poate veni la Iași doar la adăpostul nopții și departe de oraș“!

Redacția

Ziua de 1 martie ar putea deveni zi de sărbătoare națională și ar putea fi liberă

Redacția
Încarcă...