NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ministrul Cîmpeanu confirmă: peste 600 mii de elevi nu aveau acces la şcoala online

Newsweek România a scris că Monica Anisie avea date eronate legate de numărul copiilor care nu aveau acces la şcoala la distanţă. Urmarea: s-au achiziţionat mai puţin de jumătate din tabletele necesare.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24: „În luna aprilie 2020 s-a lansat o interogare către toţi cei care nu au echipamente. Rezultatul a fost 233.000 de elevi au declarat că nu au echipamente. Ministerul Educaţiei, a achiziţionat 250.000 de tablete cât a asumat fiecare inspector general că ar fi necesarul la el în judeţ…La finalul săptămânii trecute erau puţin peste 6.000 de tablete ajunse la inspectorate, dar neridicate de elevi şi părinţi…

Şi totuşi raportările de săptămâna trecută, în data de 6 ianuarie, în sistemul informatic, sunt următoarele: 237.000 de elevi fără internet şi 287.000 de elevi fără tablete”. Sorin Cîmpeanu spune, astfel, că numărul copiiilor care aveau nevoie de tablete pentru şcoala online, la debutul pandemiei de COVID, a fost de: 244.000 de tablete livrate, la care se adaugă 287.000 de elevi descoperiţi săptămâna trecută fără tablete.

În total, numărul copiilor care aveau, la începutul pandemiei de COVID, nevoie de tablete pentru şcoala online era de 631.000. Ex ministrul Anisie vorbea de 250.000 de dispozitive.

  

Sorin Cîmpeanu aruncă vina pe inspectorii şcolari care au subevaluat numărul de elevi care ar fi avut nevoie de tablete pentru şcoala online. Predecesorul său, (ex) ministrul Educaţiei a fost avertizat, însă, că cifrele sunt mult diminuate. Pe 4 mai, Newsweek România a scris următorul text: „Monica Anisie: 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie. INS indică cifre de trei ori mai mari”.

Scriam că ponderea gospodăriilor care nu aveau acces la un computer acasă în anul 2017 (ultimul pentru care INS are date) este de 35%. Anisie insista că procentul elevilor fără computere/tablete este de 10%.

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Colegiul „Mihail Sadoveanu“ se află în topul liceelor din Iași în funcţie de rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională

Redacția

Două medii de 10 la examenul de Bacalaureat în Pașcani. Felicitări Maria Grigoriu și Diana Târpescu de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”!

Marius Parteni

Două Premii I obținute de elevii Colegiului Tehnic C.F. « Unirea » în cadrul Concursul de creativitate tehnică „Dumitru Mangeron”

Redacția
Încarcă...