RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Acuzat de CRIME DE RĂZBOI, Yan Petrovsky, mercenar rus din temuta grupare neo-nazistă „Rusich”, a fost arestat preventiv în Finlanda

O instanță din Helsinki a dispus arestarea preventivă a lui Yaștirin Petrovsky, un mercenar rus neo-nazist care a luptat împotriva trupelor ucrainene, acesta fiind acuzat de crime de război.

Potrivit The Kyiv Independent, Petrovsky este un co-lider al Rusich, o unitate paramilitară neo-nazistă rusă, prezentă pe frontul din Ucraina. El este acuzat de Ucraina, iar acum este pus sub acuzare în Finlanda, că a comis crime de război în timpul invaziei rusești din Donbas, care a început în 2014.

Autoritățile finlandeze l-au arestat pe Petrovsky în luna iulie, atunci când încerca să zboare în Franța sub numele de Voislav Torden.

Ucraina a cerut extrădarea mercenarului rus, pentru a putea fi judecat pentru presupusele crime de război, dar o instanță finlandeză a decis, pe 8 decembrie, că el nu a putut fi forțat să meargă în Ucraina, deoarece a spus că, în închisorile ucrainene, condițiile nu îndeplinesc standardele stabilite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului, afirmație negată la Kiev.

  

Emblema grupării „Rusich” Utkin, legătura dintre gruparea „Rucich” și gruparea „Wagner”

Yan Petrovsky a fost eliberat pe 8 decembrie, dar – trei zile mai târziu – un tribunal finlandez l-a trimis înapoi în arest.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Soția magnatului italian Piero Ferrari, la Summitul de Etică în Business, de la Vatican. Romina Gingasu, discurs în fața ”greilor” din afaceri

Redacția

Tatăl lui Elon Musk face dezvăluiri teribile. Cum a ucis trei hoți, în Africa de Sud

Redacția

„Vrea să-i bombardeze până la supunere”. Kasparov dezvăluie planul lui Vladimir Putin

Redacția
Încarcă...