RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Activitate preventivă a polițiștilor, la societățile comerciale din municipiul Pașcani

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Poliției Municipiului Pașcani- Compartimentul Poliției de Proximitate au desfășurat la data de 5 iulie 2022, 5 activități informativ-preventive la restaurantele și pensiunile din municipiul Pașcani.În cadrul activităților s-au purat discuții atât cu reprezentanții, cât și cu personalul unităților , acestora punându-li-se în vedere următoarele:

  • Să nu servească minorii cu băuturi alcoolice sau tutun;
  • Să respecte prevederile Legii nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de ilicit de droguri (art. 5 – punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consmului ilicit în asemenea locuri se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi).
  • Să nu permită desfășurarea de oprațiuni cu substanțe psihoactive în incinta localului, iar în cazul în care constată existența săvârșirii unor astfel de fapte să anunțe imediat poliția prin SNUAU 112;
  • Dacă este victima sau martorul unei infracțiuni să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să sune la 112.

De asemenea, li s-au transmis informații legate de competențele Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, care oferă servicii gratuite de evaluare, consiliere psihologică, socială, familială pentru ca cei care sunt consumatori de substanțe psiho-active să renunțe la droguri.

La activități au participat 56 de persoane.

Related posts

Au vrut să aplaneze un conflict și au sfârșit bătuți, la spital

Ema Roman

Permis auto 2021: Anul acesta, carnetul de șofer se obține în condiții noi

Redacția

Șofer transportat la spital, după ce s-a răsturnat cu mașina

Irina Gherasim
Încarcă...