NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Acţiunile Siretul Paşcani cresc pentru a doua zi cu peste 10%

Titlurile producătorului de confecţii Siretul Paşcani (simbol bursier SRT) erau în urcare cu aproape 10% astăzi, când au fost realizate tranzacţii cu peste 1,4 milioane de acţiuni ale societăţii, la preţul de 0,0112/unitate.

Valoarea acţiunilor tranzacţionate se ridică la 15.500 lei. Acţiunile Siretul Paşcani au urcat şi în şedinţa bursieră de marţi, când au câştigat 13,3%, în pofida rezultatelor financiare negative anunţate de companie săptămâna trecută.

Siretul Paşcani a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei, în scădere cu 21% comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi a trecut pe pierderi de 5,5 mil. lei, de la un profit de 13.755 lei.

  

Anul trecut, compania a reuşit să treacă pe profit după pierderi cumulate de 14,3 mil. lei în intervalul 2009-2012. În 2010, titlurile producătorului de confecţii au fost suspendate de la tranzacţionare pe fondul declanşării procedurii de insolvenţă la cererea societăţii şi a doi creditori. Acţiunile societăţii au revenit pe bursă în octombrie anul următor după ce judecătorul sindic a confirmat planul de reorganizare a companiei.

Siretul Paşcani este deţinută de firma Scala Real Estate cu o participaţie de aproape 33% din capitalul social, iar ceilalţi acţionari semnificativi sunt SIF Transilvania (SIF3) şi firma Euro Continental Invest, fiecare cu o deţinere de 10,7%. Acţiunile Siretul Paşcani se tranzacţionează pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti la categoria a II-a.

(Sursa: ZF.ro)

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Muncitorii de la Scudas SA concediați de la 1 octombrie. Ei vor fi preluați din șomaj de o societate a noului administrator

Marius Parteni

Microîntreprinderile au mai mult timp să depună proiectele pentru fonduri UE

Redacția

Ministrul Finanțelor: Vom avea o problemă la plata salariilor și a pensiilor, dacă execuţia bugetară este proastă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site