NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

A dispărut viceprimarul Gabriela Nedelcu! Nimeni din Primăriei nu spune oficial de ce a lipsit azi de la muncă! Primarul este în concediu, Pașcaniul nu are șef!

Pășcănenii care au dorit astăzi să vorbească cu șefii municipalității, la audiențele săptămânale organizate de către aceștia, au avut parte de o surpriză: niciunul dintre cei patru care conduc destinul orașului nu au fost disponibili.

 Dacă despre primarul Dumitru Pantazi se știe că este în concediu de odihnă, surpriza a venit de la viceprimarul Gabriela Nedelcu care nu a venit astăzi la muncă. Ceilalți doi șefi ai municipalității, care țin audiențe atunci când primarul sau viceprimarul nu sunt disponibili, Gică Zanet, administratorul public și Irina Jitaru, secretarul municipiului Pașcani au fost prezenți în Primărie dar au motivat că au alte treburi. Zanet că trebuie să se ducă la bancă într-o problemă legată de serviciu, iar Irina Jitaru avea o ședință a Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Ion Moțatu și Romel Vântur, reprezentanții Asociației Pentru Pașcani, s-au înscris ieri dimineață la audiențele ce ar fi trebuit să aibă loc astăzi. Cei doi ar fi vrut să afle de la viceprimarul municipiului Pașcani de ce le-a refuzat includerea pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local, a plângerii prealabile formulate împotriva unei hotărâri a legislativului local.

Acestora, funcționarii din Primărie le-ar fi spus că viceprimarul Gabriela Nedelcu este plecată din localitate, la o înmormântare. Atunci când reporterii NewsPascani.com au încercat să afle unde se află mai exact viceprimarul municipiului și dacă acesta și-a delegat atribuțiile, purtătorul de cuvânt al municipalității a susținut că nu are acceptul șefilor să dea declarații pe această temă.

Contactată prin mesaj telefonic, Irina Jitaru, secretarul municipiului a spus că nu știe unde este viceprimarul Gabriela Nedelcu și a sugerat că aceasta nu are program normat și că ar putea fi pe teren. Întrebată dacă are la cunoștință dacă Gabriela Nedelcu și-a luat liber pentru a pleca la o înmormântare, Jitaru a spus că nu știe unde este viceprimarul deoarece acesta nu se află în subordinea sa.

Conform Codului Administrativ, viceprimarul nu poate fi în concediu de odihnă în același timp cu primarul în funcție. Cât privește concediu fără plată sau pentru evenimente familiale deosebite, viceprimarul Gabriela Nedelcu trebuia să obțină aprobarea primarului în funcție.

O soluție pentru ca viceprimarul să poată pleca de la muncă, în condiții legale, era ca primarul Dumitru Pantazi să-și întrerupă pentru o zi concediu și să-i țină locul subalternei sale, în cazul în care o situație neprevăzută ar fi solicitat prezența în Primărie a unui șef.

Advertisements
Loading...

Related posts

Restricţii din cauza viscolului pe drumul Paşcani-Mirosloveşti!

Ema Roman

Restricții pe strada 22 Decembrie din cauza unei gropi pe carosabil

Răzvan Grecu

RAGCL nu mai stă la mâna Primăriei! Închiriază autobuze pentru transportul public local

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site