NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Răspunsul Delgaz Grid în cazul situației de la Cristești: cocorii sunt vinovați de numeroasele întreruperi de curent electric

Comuna Cristești s-a confruntat în ultimele săptămâni cu întreruperi dese ale curentului electric. Din această cauză  au fost afectați locuitorii,pentru că s-au defectat electrocasnicele din cauza fluctuațiilor.

Pentru a pune capăt acestei probleme, viceprimarul comunei Cristești Vlad Mihai Pintili a făcut zilele trecute mai multe reclamații la  la Delgaz Grid, Ministerul Energiei și Protecția Consumatorului, iar cei de la E-On au venit ieri la fața locului și au constatat o grămadă de defecțiuni, apoi s-au apucat de remedierea lor. Directorul E-On a precizat că principalii vinovați sunt cocorii, care stau pe  firele de electricitate.  

 ”Aceste fotografii, din comuna Cristești, mi-au fost trimise de directorul E-On în această dimineață. Cocorii atacă E-onul!  Cu alte cuvinte sunt 2 soluții: Schimbă Eon toată rețeaua de medie, cu echipamente noi, fire izolatesau…..Se cumințesc cocorii.  Ca urmare a reclamațiilor pe care le-am făcut zilele trecute, la Delgaz Grid, Ministerul Energiei și Protecția Consumatorului, cei de la E-On au venit și au constatat o gramadă de defecțiuni. Acum lucrează la remedierea lor.Toate echipele E-On de la Pașcani au fost mobilizate la Cristești astăzi.Părerea mea personală, pe care le-am și spus-o și directorilor E-On, este că până nu schimbă rețeaua cu echipamente de actualitate, nu se va rezolva definitiv problema. Nu poți da vina pe păsări și noi să stăm fără lumină..Răspunsul șefilor E-On, în această dimineață, a fost că „includ comuna Cristești într-un proiect de modernizare a rețelei, dar durează.”, a precizat viceprimarul comunei Cristești,  Vlad Mihai Pintili.

 În perioada iulie-august 2019, mai multe pene de curent și fluctuații de tensiune, aproximativ 40 de zile au fost deranjamente, au afectat locuitorii,defectând electrocasnicele din locuințe și creând disconfort. Punctul culminant a fost ziua de 15 august, când s-a sărbătorit Ziua Comunei Cristești, iar curentul electric a fost întrerupt timp de 10 ore.

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Axa rutieră Iaşi-Suceava lasă drumurile fără copaci pe margine. Lemnul, vândut

Redacția

Curtea de Conturi în control la Pașcani: Primăria trebuie să explice situația redevenței, iar RAGCL, PSA și Eco Salubritatea activitatea pe ultimii 3 ani!

Răzvan Grecu

Aberațiile din hotărârea de revenire la operatorul județean, de care nu vor să audă membrii CA de la PSA Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site