RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

A crescut numărul virozelor respiratorii în rândul pășcănenilor

Chiar dacă iarna este pe sfârșite, la spital ajung din ce în ce mai multe cazuri grave de viroze.  Medicii pun acest lucru pe seama schimbărilor de temperatură din ultima perioadă.

Virozele respiratorii, pneumopatiile interstițiale sunt din ce în ce mai frecvente. Afecțiunile respiratorii sunt principalul dușman al copiilor în această perioadă. Medicii atrag atenția părinților să nu-i trateze cu antibiotice. Foarte important este și repaosul de la școală pentru a nu îmbolnăvi și ceilalți colegi.

„In ultimul timp din punct de vedere epidemiologic se constată o creștere a numărului de pneumopatii, îndeosebi în rândul copiilor, complicații ale virozelor respiratorii. Sunt destul de multe cazuri pe zi, de la 6 -10 pacienți. Sunt internați 14 copii cu pneumopatii interstițiale. Este o perioadă în care am putea vorbi de o epidemie de viroză respiratorie deși nu a fost anunțată de Direcția Sanitară. Este perioada în care dacă apar cazuri în colectivități copiii să fie reținuți la domiciliu, pacienții în vârstă cu afecțiuni cronice să evite aglomerațiile, să ia tratamentul și să se vitaminizeze”, a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal Pașcani.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Comunele şi satele se pot asocia pentru a scăpa de faliment şi sărăcie

Redacția

Toate pensiile se vor plăti până în data de 15 a lunii începând din iunie sau iulie

Redacția

La Spitalul Municipal se vor reduce salariile angajaților

Redacția
Încarcă...