NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Întrebare la care opoziția s-a ferit să-i dea răspuns primarului. Pantazi a întrebat:”Este normal să primesc amendă 15.000 lei de la Garda de Mediu”? Răspunsul newspascani.com:”Da, domnule primar, …”

Demagogia unor politicieni locali atinge câteodată cote maxime. Un exemplu în acest sens s-a consumat în ședința Consiliului Local de la finele lunii trecute, pe tema proiectului de majorare a serviciilor de Salubritate. Protagoniștii au fost primarul Dumitru Pantazi și consilierul PDL Ioan Ioniță, altădată doi înverșunați adversari politici.

 

 Consilierul Ioniță s-a opus majorării tarifului la serviciile de Salubritate, motivând că nu este normal să crească prețul acestui servici.”Eu nu sunt de acord cu creșterea prețului. Dacă vreți dezvoltare, veniți la Consiliul Local cu o scrisoare de garanție, luați bani pentru utilaje și faceți-vă treaba”, a spus Ioan Ioniță.

 Primarul Dumitru Pantazi a tăcut, a ascultat intervenția consilierului după care a punctat. Cu o seninătate crasă el a recunoscut că pentru crearea unui serviciu de Salubritate eficient, nu s-a făcut nimic în ultimii ani de zile în Pașcani, făcând referire inclusiv la perioada când era viceprimar.

”Nu s-a făcut nimic în ultimii doi, cinci sau șase ani la Pașcani în acest domeniu. Domnule Ioniță, dacă nu vi se pare normal să creștem prețul la serviciile de Salubriate, este normal ca eu să primesc amendă 15.000 lei de la Garda de Mediu, pentru că nu este închisă groapa de gunoi unde și astăzi se depozitează. Trebuie să luăm o decizie în acest sens. Trebuie să facem ceva”, a spus primarul Dumitru Pantazi.

 În fața acestui răspuns Ioniță a tăcut, deși atunci când era viceprimar l-a acuzat pe actualul edil că din cauza intereselor firmei sale, s-a pierdut în anul 2007 un proiect de 1,2 milioane euro, bani cu care se putea realiza o stație de sortare și transfer a deșeurilor. De asemenea și consilierii PNL din legislativul 2008-2012 nu au avut nimic de reproșat primarului.

 Proiectul respectiv a fost pierdut întrucât Primăria nu a reușit să clarifice problemele legate de categoria în care era încadrat terenul din zona gropii de gunoi, unde urma să se desfășoare investiția. Funcționarii implicați în proiect au fost acuzați că nu au lămurit acest lucru, tocmai pentru a nu afecta culturile agricole ale societății lui Pantazi.

 Judecând după declarațiile de acum ale primarului cât și cele din trecut ale adversarilor făcute la adresa sa putem trage noi o concluzie

 :”Da, domnule primar, meritați să fiți sancționat. Ați contribuit și dumneavoastră la pierderea unui proiect care ar fi asigurat o altfel de dezvoltare a societății de Salubritate din municipiul Pașcani”.                  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

PDL și PP DD nu vor vota majorarea taxelor și creșterea tarifului la Salubritate

Marius Parteni

Gazon, flori şi arbuşti decorativi în zonele centrale ale municipiului (FOTO)

Ema Roman

Pintilie i-a explicat lui Pantazi cum se construiește rapid un cimitir

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site