NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medicul psihiatru se va deplasa la domiciliul bolnavului

Din a doua jumatate a lunii noiembrie, echipe formate din medic psihiatru, asistent medical, asistent social si instructor de ergoterapie se vor deplasa la domiciliul bolnavilor psihic pentru monitorizarea starii de sanatate a acestora.

In prima etapa, vor functiona doar doua echipe mobile, dupa care se vor mai infiinta inca patru. Membrii echipelor vor fi angajatii celor doua centre de sanatate mintala care functioneaza in municipiul Iasi, centre aflate in subordinea Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi.

„Dupa 15 noiembrie, cele doua echipe mobile care se vor deplasa la domiciliul bolnavilor vor fi functionale. Speram ca pana atunci sa rezolvam si problema transportului. Am inaintat la Ministerul Sanatatii o solicitare pentru patru autoturisme 4×4, care sa transporte membrii echipei la domiciliul pacientilor. Deplasarile se vor face si in judet, indiferent de anotimp, si este nevoie de autoturisme 4×4, avand in vedere ca o parte din drumurile comunale sunt impracticabile. Nu cred ca pana la sfarsitul anului vom avea si celelalte patru echipe mobile in teritoriu”, a declarat dr. Lucian Burlea, manager la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi. Membrii echipelor vor urmari si conditiile de trai ale bolnavilor, dar si integrarea acestora in societate.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Armata face recrutări la Pașcani. Un reprezentant al Centrului Zonal Militar Iași vine săptămânal la Clubul Copiilor

Răzvan Grecu

Nu vă îmbolnăviţi la iarnă! Echipajele medicale vor ajunge greu în judeţ şi iarna aceasta

Redacția

Tragedie la un restaurant din Iași. Un pășcănean a decedat la nunta fiicei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site