NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Forbes l-a premiat pe Gruia Stoica – „Cel mai dinamic om de afaceri”

Presedintele Grampet Group, Gruia Stoica, a primit din partea Forbes premiul „Cel mai dinamic om de afaceri”, dupa ce compania pe care o conduce, Grampet Group, a participat la nu mai putin de patru privatizari internationale ale unor operatori feroviari de transport de marfa, in doar primele 8 luni ale acestui an.

„Sunt onorat sa primesc acest premiu, pe care vreau sa-l dedic managementului Grampet GroupGrup Feroviar Roman, celor 9.000 de angajati ai Grupului, precum si echipelor de lucru si de negociere care, in doar 8 luni de zile, au avut de gestionat nu mai putin de patru privatizari majore, strategice, in patru tari, patru culturi diferite: privatizarea din Romania a CFR Marfa, privatizarea din Croatia a HZ Cargo, privatizarea din Bulgaria a BDZ Cargo si privatizarea din Grecia a TRAINOSE. Este o activitate dificila chiar si pentru cele mai mari dintre companiile globale (…) „, a precizat Gruia Stoica.

In Romania, privatizarea CFR Marfa a esuat, intrucat clauzele suspensive de care era conditionata finalizarea tranzactiei nu au fost indeplinite, iar cumparatorul, Grup Feroviar Roman, nu a platit intreaga suma licitata pana la 14 octombrie, cand era data-limita prevazuta in Hotararea de Guvern.

  

Compania Grup Feroviar Roman a fost declarata, pe 20 iunie 2013, castigatoare a competitiei pentru privatizarea CFR Marfa, iar contractul de vanzare-cumparare a pachetului de 51% din capitalul social al societatii catre societatea comerciala Grup Feroviar Roman a fost semnat in data de 2 septembrie 2013.

Pretul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro. In plus, GFR si-a asumat investitii de aproximativ 900 milioane de lei la CFR Marfa.

Sursa: ziare.com

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Când se vor deschide restaurantele? Tătaru: Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc

Redacția

Traficul aerian internațional de pasageri s-a prăbușit în ultimul an și nu dă semne de revenire

Redacția

Fonduri europene de zeci de milioane de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site