RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se fac presiuni pentru semnalizarea intersecției de la Mogoșești-Siret, unde s-au produs două accidente rutiere cu victime

Intersecția drumului județean 208 cu cel care duce spre Muncelul de Sus, în care au avut loc două accidente la o săptămână distanță unul de altul, va fi semnalizată atât prin indicatoare,  dar și prin limitatoare de viteză.

Primul eveniment rutier a avut loc, sâmbătă, 29 iunie, în urma căruia o  persoană a decedat pe loc și alte opt au fost rănite, iar cel de-al doilea duminică, 7 iulie, unde cinci persoane au ajuns la spital, printre care și o fetiță care a fost transportată la Spitalul de Urgență „Sfânta Maria” din Iași.

  

Consilierul local din cadrul primăriei Mogoșești-Siret, Radu Pârlea, a depus o cerere prin care solicită amplasarea unor limitatoare de viteză și indicatoare de presemnalizare a intersecției. Acesta susține că va face presiuni asupra conducerii locale până când se vor lua măsuri de semnalizare a intersecției.

„În urmă cu un an a avut loc un alt accident în aceeași intersecție, care a fost cauzat tot din faptul că nu se știa drumul și că acel indicator era prost amplasat. S-a discutat atunci în ședința de consiliu local și tot atunci am ridicat problema că nu sunt marcaje și pe asfalt. Din păcate, s-a promis, dar nu s-a făcut nimic. Acum, din nou, am văzut că sunt accidente, iar în acest moment pregătesc un proiect de hotărâre în acest sens, pentru a fi introduse acele indicatoare de presemnalizare a intersecție. Ieri, în momentul în care am făcut cererea am discutat și cu domnul primar, care a spus că a început procedura de achiziție a acelor indicatoare. Pe mine mă interesează doar că nu se ia nicio măsură și că este o pată pe conștiința Consiliului Local, faptul că a murit un om. Am postat pe Facebook în ideea de a crea o presiune și pentru a se luat măsuri cât mai repede”, ne-a declarat Radu Pârlea consilierul local din cadrul Primăriei Mogoșești-Siret.

Consilierul local susține că îl întristează faptul că în acea intersecție se produc accidente grave și că va încerca să remedieze problema.

Related posts

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște. Val de aer polar după “cupola de căldură”. Temperaturile scad şi cu 15 grade, revin ploile, vijeliile şi ninsorile la munte

Redacția

Comisia de circulație rutieră va analiza în teren solicitările formulate de societățile Proinvest Group și Te-Rox Prod cu privire la trecerile de pietoni (VIDEO)

Marius Parteni

Edilii locali nu au încă un răspuns cu privire la ștrand

Răzvan Grecu
Încarcă...