NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Se fac presiuni pentru semnalizarea intersecției de la Mogoșești-Siret, unde s-au produs două accidente rutiere cu victime

Intersecția drumului județean 208 cu cel care duce spre Muncelul de Sus, în care au avut loc două accidente la o săptămână distanță unul de altul, va fi semnalizată atât prin indicatoare,  dar și prin limitatoare de viteză.

Primul eveniment rutier a avut loc, sâmbătă, 29 iunie, în urma căruia o  persoană a decedat pe loc și alte opt au fost rănite, iar cel de-al doilea duminică, 7 iulie, unde cinci persoane au ajuns la spital, printre care și o fetiță care a fost transportată la Spitalul de Urgență „Sfânta Maria” din Iași.

  

Consilierul local din cadrul primăriei Mogoșești-Siret, Radu Pârlea, a depus o cerere prin care solicită amplasarea unor limitatoare de viteză și indicatoare de presemnalizare a intersecției. Acesta susține că va face presiuni asupra conducerii locale până când se vor lua măsuri de semnalizare a intersecției.

„În urmă cu un an a avut loc un alt accident în aceeași intersecție, care a fost cauzat tot din faptul că nu se știa drumul și că acel indicator era prost amplasat. S-a discutat atunci în ședința de consiliu local și tot atunci am ridicat problema că nu sunt marcaje și pe asfalt. Din păcate, s-a promis, dar nu s-a făcut nimic. Acum, din nou, am văzut că sunt accidente, iar în acest moment pregătesc un proiect de hotărâre în acest sens, pentru a fi introduse acele indicatoare de presemnalizare a intersecție. Ieri, în momentul în care am făcut cererea am discutat și cu domnul primar, care a spus că a început procedura de achiziție a acelor indicatoare. Pe mine mă interesează doar că nu se ia nicio măsură și că este o pată pe conștiința Consiliului Local, faptul că a murit un om. Am postat pe Facebook în ideea de a crea o presiune și pentru a se luat măsuri cât mai repede”, ne-a declarat Radu Pârlea consilierul local din cadrul Primăriei Mogoșești-Siret.

Consilierul local susține că îl întristează faptul că în acea intersecție se produc accidente grave și că va încerca să remedieze problema.

Advertisements

Related posts

Timp de două zile pășcănenii nu pot merge să-și rezolve problemele la Primărie. Joi este grevă, vineri zi liberă de la Guvern

Oana Cordoneanu

Ședință pentru corelarea datoriilor unităților de învățământ către regii și prezentarea unui program de contabilitate

Marius Parteni

Centrul de transfuzii a primit aviz favorabil, dar proiectul are șanse mici să fie implementat

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site