RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

RAGCL Pașcani funcționează fără licență de operare! Dezvăluirea a fost făcută de Olariu și confirmată de directorul Nedelcu!

Probleme mari pentru RAGCL Pașcani. Pe lângă datoriile de zeci de milioane de lei, regia funcționează și fără a avea licență de operare de la Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energetic.

 

 

  

 

Dezvăluirea a fost făcută de consilierul local Sorin Olariu, în cadrul emisiunii „În Obiectiv”, difuzată săptămâna trecută de Actualitatea TV. Acesta a explicat că s-a sesizat de la un comentariu de pe NewsPascani.com și a căutat pe site-ul oficial al ANRE să vadă dacă regia locala funcționează legal.

„Pornind de la un comentariu postat pe site-ul NewsPascani.com, m-am documentat, și chiar îl rog pe domnul Nedelcu să prezinte documente din care să reiasă că RAGCL are licență de furnizare de la ANRE.  Eu am descoperit pe site-ul ANRE, agenția care se ocupă de licențiere, că cei de la RAGCL au licență pentru producere de energie termică până în anul 2026, însă pentru furnizarea acestei energii, nu au. Au avut, însă a expirat în 2009. Știți ce înseamnă asta: RAGCL funcționează și facturează ilegal. Dacă îl întreabă un cetățean în ce bază i-a facturat? Îl rog pe domnul Nedelcu să arate licența de furnizare”, a declarat Sorin Olariu, consilier local din partea PMP. 

Directorul RAGCL, Gelu Nedelcu nu a putut fi contactat de reporterii NewsPascani.com, dar a confirmat această situație la un post de televiziune local. Gelu Nedelcu a afirmat că nu are licență de la ANRE pentru furnizare, din două motive. Primul se referă la faptul că pentru a o obține trebuie să cheltuiască anual aproximativ 40.000 de lei. Al doilea motiv este refuzul agenției de a acorda această licență din cauza situației financiare a companiei.

Totuși, în opinia directorului Gelu Nedelcu, RAGCL poate furniza agent termic fără licență, deoarece nu-l poate împiedica nimeni să facă acest lucru, legea neprevăzând o sancțiune pentru această situație.

Related posts

Lucrările de reabilitare a două drumuri județene din zona Pașcaniului au fost scoase la licitație

Oana Cordoneanu

Probleme la gazonul recent montat în centrul municipiului

Irina Gherasim

Noi soluții în traficul pe drumul european ce traversează orașele Târgu Frumos și Podu Iloaiei

Redacția
Încarcă...