NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

80% din locurile de veci din cimitirul municipal au fost inventariate. Primăria anunță noi măsuri organizatorice

Una din altele mari probleme cu care municipiul Pașcani se confruntă, este lipsa locurilor de veci. Administrația locală a anunțat încă odată că va pune în aplicare o serie de măsuri, care să facă ordine în modul de gestionare a cimitirului existent.

Primarul municipiului, Marius Pintilie, a menționat în conferința de presă de joi, 11 august, o serie de lucrări și investiții care vor avea loc în perioada următoare, la cimitirul municipal. Astfel, se vor completa gardurile lipsă și se va monta un sistem de supraveghere video pentru tot cimitirul.

Totodată se va institui un regulament și un program de funcționare, astfel încât activitatea cimitirului să fie organizată mai bine. Primarul a mai menționat că pentru salubrizarea cât mai eficientă a locurilor de veci, se are în vedere crearea unei platforme pentru deșeuri, unde cetățenii să poată depozita selectiv deșeurile rezultate în urma curățeniei sau altor activități din cimitir.

Au fost inventariate aproximativ 80 % din locurile de veci și s-au organizat sectoare în cimitir, urmând ca fiecare familie ce deține un loc de veci să fie identificată și să încheie un contract cu primăria.

Advertisements
Advertisements
  


„ Am fost și am vizitat cimitirul municipal din zona capelei. Am discutat cu salariații să facă referate de necesitate, să achiziționăm gard acolo unde trebuie să completăm, să montăm un sistem de supraveghere video pentru tot cimitirul. Urmează să afișăm un program de funcționare pentru cimitir, câteva reguli. Urmează să creăm niște platforme pentru depozitarea deșeurilor rezultate din curățenia din cimitir sau din activitatea din cimitir, în așa fel încât cetățenii să aibă la dispoziție o zonă specială unde să își pună gunoiul vegetal, eventualul molozul, care rezultă din amenajarea locurilor de veci”, a specificat primarul Marius Pintilie.

De asemenea, municipalitatea dorește să obțină avizele necesare pentru tăierea arborilor din cimitir, care, în opinia primarului, constituie un pericol public, având în vedere că aceștia sunt înalți, iar rădăcinile lor nu sunt foarte adânci.

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Scara către Înviere”

Redacția

Claudiu Timofte de la TV Bit nu se dezminte: pensionarii sunt o marfă expirată!

Ema Roman

Lipsă apă potabilă pentru 20 de utilizatori din Moțca

Redacția
Încarcă...